Infofinanciar > Lumea la zi > „Oamenii normali nu fac asta!” Putin despre exploatarea spitalelor din Mariupol de către Forțele Armate ale Ucrainei
Lumea la zi

„Oamenii normali nu fac asta!” Putin despre exploatarea spitalelor din Mariupol de către Forțele Armate ale Ucrainei

vladimir putin, mariupol sursa foto skynews
sursa foto skynews

Președintele rus Vladimir Putin, a criticat acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), care au minat unitățile spitalicești din Mariupol, a declarat că „oamenii normali nu fac acest lucru”.

Șeful statului a vizitat orașul însoțit de vicepremierul Marat Husnullin și a inspectat, printre altele, noi zone rezidențiale. Khusnullin a spus că a vizitat spitalul imediat după eliberarea orașului și a văzut cu ochii săi cum locuiau refugiații în spațiile învecinate, erau bolnavi și au fost supuși unor operații.

„Toate dispozitivele și echipamentele medicale – totul a fost minat”, a subliniat el. „Chiar și cadavrele au fost minate astfel încât să nu fie îndepărtate”, a adăugat vicepremierul.

„Ei bine, aceștia sunt așa-zișii naziști. Oamenii normali nu fac asta <… > există membri Bandera”, a comentat Putin.

În plus, vicepremierul a spus că forțele armate ale Ucrainei, care părăsesc orașul, vizează clădiri rezidențiale. „Acolo unde avansam, nu au fost deloc greve de partea noastră. Din partea lor, au fost loviți cu tancuri cu foc direct, puteți vedea clar cum s-au retras, au fost loviți direct acasă”, a explicat Khusnullin.

Putin restaurează Mariupol

În prezent, au fost lansate lucrări la scară largă pentru restaurarea orașului. Prezentându-i lui Putin noi cartiere, vicepremierul a atras atenția asupra faptului că apartamentele sunt închiriate cu reparații „la cheie”, oamenii locuiesc deja în ele, întreaga infrastructură socială se dezvoltă, se construiesc și se repară drumuri, s-a construit „o parte foarte bună a Ministerului Situațiilor de Urgență”, scrie TASS.

În timpul turului cu mașina, Khusnullin i-a arătat președintelui clădirea centrului comercial de pe șosea și a explicat că acesta a fost scos la licitație după ce „proprietarii au fugit în Ucraina”. Asta e treaba lor, nimeni nu ia nimic”, a reacționat Putin.

Putin a zburat la Mariupol cu elicopterul. Ajuns la destinație, acesta a condus în mai multe zone ale orașului, făcând opriri.

În timpul călătoriei, vicepremierul Marat Hușnullin a raportat în detaliu președintelui cu privire la progresul lucrărilor de construcție și restaurare în oraș și în zona înconjurătoare. „În special, a fost vorba despre construirea de noi microdistricte rezidențiale, facilități sociale și educaționale, infrastructura de locuințe și servicii comunale, instituții medicale”, a precizat serviciul de presă.

În microdistrictul Nevsky, președintele a vorbit cu locuitorii orașului. La invitația uneia dintre familii, Putin a mers la casele lor.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.