Infofinanciar > Lumea la zi > O nouă alianță neașteptată se formează în urma războiului. Serghei Lavrov face anunțul care sperie Occidentul
Lumea la zi

O nouă alianță neașteptată se formează în urma războiului. Serghei Lavrov face anunțul care sperie Occidentul

lavrov-china sursa stirilekanald.ro
sursa stirilekanald.ro

Ministrul de Externe de la Moscova, a anunțat de nenumărate ori că este deranjat de atitudinea de „dictator” a Occidentului. În urma celor spuse, Lavrov, face un anunț care are un impact uriaș asupra marilor puteri din lume. Rusia se va îndrepta spre dezvoltarea și întărirea relațiilor cu China, acesta dorește să formeze o alianță mai puternică decât cea existentă.

 Serghei Lavrov, a susținut că Moscova are în vedere ofertele din partea Occidentului pentru refacerea legăturilor şi va decide ulterior dacă acest lucru va mai fi necesar, în momentul de față se concentrează pe buna dezvoltare a relaţiilor cu China. Şeful diplomaţiei ruse şi-a exprimat nemulţumirile faţă de ţările occidentale despre care a spus că sunt hotărâte să schimbe regulile relaţiilor internaţionale în detrimentul Rusiei, informează Reuters.

Alianța Rusia-China ar fi în măsură să schimbe polii puterii la nivel mondial

Într-o serie de întrebări şi răspunsuri la un eveniment desfăşurat la Moscova, ministrul Lavrov a spus că ţările occidentale au îmbrăţişat rusofobia după lansarea incursiunii în Ucraina, descrisă de Rusia ca „operaţiune militară specială”. Rusia lucrează pentru a înlocui mărfurile importate din ţările occidentale, a spus el şi, în viitor, se va baza doar pe ţări „de încredere”, care nu au obligaţii faţă de Occident.

„Dacă ei (Occidentul) vor să ofere ceva în ceea ce priveşte reluarea relaţiilor, atunci ne vom gândi serios dacă vom avea nevoie sau nu. Trebuie să încetăm să fim dependenţi în orice fel de aprovizionarea cu absolut orice din Occident pentru a asigura dezvoltarea unor sectoare de importanţă critică pentru securitatea, economia sau sfera socială a patriei. Acum, că Occidentul a luat o ‘poziţie a dictatorului’, legăturile noastre economice cu China vor creşte chiar mai rapid. China are tehnologii ale informaţiei şi comunicaţiilor care nu sunt în niciun fel inferioare Occidentului. Un acord bun în acest domeniu va asigura beneficii reciproce. Rusia se va baza doar pe ea însăşi şi pe ţările care s-au dovedit a fi de încredere şi care nu dansează cum le cântă alţii. Dacă ţările occidentale îşi schimbă viziunea şi propune o formă de cooperare, atunci vom putem lua o hotărâre” este declarația făcută de Lavrov.