Infofinanciar > Lumea la zi > O fotografie realizată în Azovstal a adus un val de emoție în întreaga lume. „Lumina învinge întunericul” este mesajul din spatele operei de artă
Lumea la zi

O fotografie realizată în Azovstal a adus un val de emoție în întreaga lume. „Lumina învinge întunericul” este mesajul din spatele operei de artă

O fotografie realizată în Azovstal a adus un val de emoție în întreaga lume. „Lumina învinge întunericul” este mesajul din spatele operei de artă
sursa twitter

Această fotografie este realizată de Dmitro Kozatski, de la Regimentul Forțelor Speciale Azov. El în trecut a mai realizat fotografii impresionante cu luptătorii de la Azovstal, lucru care îl face foarte popular în țara lui, ucrainenii speră că după război, el va organiza o expoziție.

Unul dintre luptătorii Ucrainei în timp ce era captiv în uzina din Mariupol a dorit să transmită un mesaj populației printr-o fotografie. Acesta s-a așezat cu fața spre tavanul găurit în urma bombardamentelor rusești, pe unde o rază de lumină îi acoperă corpul. Acesta stă cu brațele întinse, și cu privirea în sus.

 

Misiune încheiată în Mariupol

Misiunea de luptă în orașul asediat Mariupol, a fost încheiat de armata ucraineană , potrivit unui comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citează CNN.

Forța operativă comună a trupelor ucrainene a anunțat, luni, că 20 de civili, inclusiv un copil, au fost uciși în bombardamentele rusești asupra regiunilor Donețk și Luhansk. La Azovstal, ultimul bastion al rezistenței din orașul-port Mariupol, rușii au anunțat un acord pentru evacuarea răniților.

 Oficialii din Uraina anunță că, din cei aproximativ 1000 de combatați aflați în uzină, peste 260 de luptători, dintre care 53 grav răniți, au fost evacuați

„Cincizeci și trei de persoane rănite grav au fost evacuate din Azovstal într-o unitate medicală din Novoazovsk pentru îngrijiri medicale. Alte 211 persoane au fost duse la Olenivka prin coridorul umanitar. O procedură de schimb va face ca cei evacuați să fie aduși acasă” a declarat, Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar. Aceasta printr-un mesaj video detaliază  operațiunea de evacuare.

Unele forțe ucrainene rămân la Azovstal, mai susține aceasta.

„Ucraina are nevoie de eroi ucraineni în viață. Cea de-a 82-a zi a apărării noastre se apropie de sfârșit. O zi grea. Dar această zi, ca toate celelalte, are ca scop tocmai salvarea țării noastre și a poporului nostru”, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, într-un comunicat despre evacuare. 

Comandanții unităților staționate la uzina de oțel Azovstal din oraș au primit ordin „să salveze viețile personalului lor”, se mai arată în comunicat. Sute de oameni au fost evacuați luni din combinat, ultima rezistență din orașul care devenise un simbol al rezistenței ucrainene, sub bombardamentele rusești.