Infofinanciar > Lumea la zi > Alertă în Ucraina! Noi bombardamente sporite de ruși în regiunea Cernăuți
Lumea la zi

Alertă în Ucraina! Noi bombardamente sporite de ruși în regiunea Cernăuți

razboi ucraina
sursa digi24.ro

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei informează pe o platformă online de socializare că trupele ruse transferă armament  în zonele de frontieră din regiunea Bryansk pentru a spori bombardamentele provocatoare ale așezărilor din regiunea Cernăuți. 

„Începând cu ora 6:00, pe 13 mai, trupele ruse nu încetează să desfășoare acțiuni ofensive în zona operațională estică pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk, Lugansk și Herson și pentru a menține un coridor terestru între aceste teritorii și Crimeea ocupată temporar. În același timp, inamicul susține tensiunile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și de pe teritoriul Republicii Belarus. În direcțiile Volyn și Polissya, inamicul nu a efectuat acțiuni active. Principalele eforturi ale unităților forțelor armate ale Republicii Belarus s-au concentrat pe acoperirea frontierei de stat în regiunile Brest și Gomel. În direcția Seversky, sunt în curs de desfășurare măsuri pentru a consolida protecția secțiunii frontierei ucraineano-ruse din regiunile Bryansk și Kursk.” susține Statul Major General al Armatei într-o postare pe Facebook. 

Ruși transferă unități de artilerie suplimentare în zonele de frontieră

În direcția Slobozhansky sunt luate măsuri pentru regruparea unităților, sunt refăcute stocurile de muniție pentru a restabili capacitățile ofensive de către armata rusă. În direcția Harkov a acțiunilor ofensive, invadatorii ruși nu au efectuat cu succes misiunea. Principalele eforturi ale inamicului s-au concentrat pe prevenirea avansului trupelor ucrainene în zona așezării Veselye.

Potrivit Marelui Stat Major, trupele ruse transferă unități de artilerie suplimentare în zonele de frontieră din regiunea Bryansk pentru a spori bombardamentele provocatoare ale așezărilor din regiunea Cernăuți situate în apropierea frontierei de stat a Ucrainei. Forțele rusești au obținut câștiguri marginale la nord de Severodonetsk și au capturat probabil Rubizhne și Voevodivka. 

Deasemenea, forțele ruse au tras intens asupra pozițiilor ucrainene din nordul Harkovului pentru a opri contraofensiva ucraineană în curs de desfășurare în jurul orașului Harkov. Concentrarea artileriei asupra pozițiilor ucrainene a deturnat probabil atacul rus care rămâne în raza de acțiune a Harkovului către sarcina mai urgentă de a opri înaintarea ucraineană. Forțele rusești își consolidează poziția de pe Insula Șerpilor în efortul de a bloca comunicațiile și capacitățile maritime ucrainene în nord-vestul Mării Negre, în apropierea Odesa.