Infofinanciar > Info > Insectele zburătoare mor masiv în Anglia. Plăcuțele de înmatriculare au dezvăluit acest lucru
Info

Insectele zburătoare mor masiv în Anglia. Plăcuțele de înmatriculare au dezvăluit acest lucru

sursa descopera.ro
sursa: descopera.ro

Este vorba despre călători care ajung fără să își dorească să se așeze pe plăcuțele tale de înmatriculare și te fac să ajungi mai des la spălătorie. Insectele zburătoare. Lucru trist pentru ambele părți, deoarece pentru ei, din păcate, este ultimul loc în care ajung.

Nu e de bine

Există o legătură bizară între plăcuțele de înmatriculare și insectele zburătoare. Așadar, o echipă de oameni de știință din proiectul Buglife, împreună cu Kent Wildlife Trust, s-a ocupat și a descoperit dovezi care sugerează că numărul insectelor zburătoare din Marea Britanie s-a micșorat substanțial în ultimii câțiva ani.

Buglife este o organizație din Marea Britanie care se ocupă cu conservarea naturii. Principala ocupație este conservarea polenizatorilor și a habitatelor de apă dulce. Grupul oamenilor de știință a remarcat că majoritatea studiilor privind numărul de insecte zburătoare s-au concentrat mai degrabă pe distribuția lor decât pe populația totală. Pentru a afla mai multe despre numărul total al acestor creaturi în Regatul Unit, a fost creată o aplicație pentru smartphone numită Bugs Matter, aplicație ce poate fi folosită de utilizatorii de rând. Conform Phys.org, utilizatorii au fost rugați să-și curețe plăcuțele de înmatriculare înainte de a pleca într-o călătorie cu mașina lor și, la întoarcere, să fotografieze și să numere insectele pe care le-au găsit strivite pe plăcuțele de înmatriculare. Paradoxal, acum le sunt de folos insectelor plăcuțele de înmatriculare, cel mai mare dușman al lor în restul timpului.

Numărul de insectele zburătoare s-a micșorat cu aproximativ 34% la fiecare 10 ani

Înregistrările de pe aplicație au fost analizate de echipa de la Buglife, care a unificat datele într-un număr de insecte într-o anumită perioadă de timp pentru întreaga Marea Britanie, în acest caz, din 2004 până în 2021. Astfel, oamenii de știință au descoperit că numărul de insecte moarte pe plăcuțele de înmatriculare a scăzut dramatic în timpul studiului. Numerele totale au fost cu 58,5% mai mici la sfârșitul studiului decât la începutul lui. Purtătorul de cuvânt Buglife, Matt Shardlow, a descris constatările pentru presă ca fiind drept „dramatice și alarmante”. Sondajul arată că numărul de insectele zburătoare s-a micșorat extrem de mult. Deasemenea,  cercetătorii au în vedere și că numărul insectelor zburătoare este în scădere în întreaga lume din cauza utilizării insecticidelor, a pierderii habitatului și a hranei și, desigur, a schimbărilor climatice.