Infofinanciar > Lumea la zi > Nu doar noi avem tradiții ciudate de Revelion! Care sunt obiceiurile de Anul Nou din diferitele colțuri ale lumii
Lumea la zi

Nu doar noi avem tradiții ciudate de Revelion! Care sunt obiceiurile de Anul Nou din diferitele colțuri ale lumii

Artificii Anul Nou, Sursă foto: profimedia
Sursă foto: profimedia

Anul Nou este sărbătorit în lume în moduri diferite, în funcție de cultură și obiceiurile specifice fiecărei țări sau regiuni. În multe țări din lume, există tradiții și obiceiuri specifice și de multe ori unice națiunii în noaptea de Revelion.

În general, Anul Nou este o ocazie pentru oameni din întreaga lume de a se bucura de viață și de a sărbători începutul unui nou an plin de speranțe și oportunități. Acestea sunt doar câteva dintre tradițiile de Anul Nou din jurul lumii.

Napoli

În Napoli, Italia, sărbătoarea de Anul Nou este cunoscută sub numele de „Capodanno” și este sărbătorită cu mult entuziasm și tradiții unice. Una dintre aceste tradiții este aruncarea obiectelor vechi pe geam, la miezul nopții, ca simbol al renunțării la trecut și întâmpinarea noului an cu optimism și speranță.

Aceasta poate include obiecte de mobilier, vase și alte obiecte care sunt considerate a fi simboluri ale anului trecut. Este important să fiți atenți dacă vă aflați pe străzile din Napoli în timpul sărbătorii de Anul Nou, deoarece aruncarea obiectelor pe geam poate crea pericole pentru cei care se află în apropiere.

Elveția și Austria

În unele părți din Elveția și Austria, există o tradiție de a se costume pentru a sărbători ajunul zilei de Sfântul Silvestru. Această tradiție poate avea rădăcini în istoria și mitologia din acele regiuni, care spun povestea suveranului ponțif Silvestru și a monstrului de mare. În anul 314, oamenii au crezut că Silvestru a capturat un monstru de mare care ar fi distrus lumea în anul 1000.

În amintirea acestei spaime, oamenii au început să se îmbrace în costume neobișnuite pentru a sărbători Anul Nou. În zilele noastre, această tradiție a costumeazării este încă populară în unele părți din Elveția și Austria și poate include costume tematice sau haine neobișnuite care sunt purtate în mod special în timpul sărbătorilor de Anul Nou.

Grecia

În Grecia, ziua de Anul Nou este dedicată Sfântului Vasile, care este cunoscut pentru bunătatea sa. În această zi, copiii își lasă încălțările lângă șemineu peste noapte, în speranța că vor primi daruri de la Sfântul Vasile. O mâncare tradițională pentru această sărbătoare este „vassilopitta”, o prăjitură în care este pusă o monedă din argint sau din aur. Cel care găsește moneda are, conform tradiției, noroc în anul respectiv. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din Grecia și este sărbătorită cu mare entuziasm și bucurie.

Ecuador și Peru

În Ecuador și Peru, există o tradiție de a face păpuși de cârpă sau hârtie creponată care reprezintă anul ce s-a terminat. Aceste păpuși sunt făcute cu puțin timp înainte de Anul Nou și sunt expuse în fața caselor până pe 31 decembrie. Apoi, la miezul nopții, acestea sunt arse în stradă, ca simbol al renunțării la trecut și întâmpinarea noului an cu optimism și speranță. Această tradiție este cunoscută sub numele de „quema del año viejo”.

Spania și Portugalia

Spaniolii și portughezii ne aseamănă. În Spania și Portugalia există o tradiție de a mânca câte o boabă de strugure sau smochină la fiecare dintre cele 12 bătăi ale ceasului care vestesc trecerea în noul an. Fiecare boabă sau smochină reprezintă câte o dorință pentru fiecare lună a anului următor. Această tradiție este sărbătorită cu mult entuziasm în Spania și Portugalia și este un mod interesant de a marca trecerea în noul an.

Germania

în Germania există o tradiție de a turna plumb topit într-un vas cu apă în noaptea de Anul Nou, în speranța de a prezice viitorul prin formele ciudate care se formează. Această tradiție este cunoscută sub numele de „Bleigiessen” și se crede că poate oferi indicii despre viitorul apropiat. De exemplu, o minge înseamnă noroc în anul care vine, inima simbolizează căsnicie, o ancoră indică nevoia de ajutor, iar o cruce reprezintă moartea cuiva drag. Aceste interpretări pot varia în funcție de regiune și de obiceiurile locale.

Japonia

în Japonia, Anul Nou, numit și „Oshogatsu”, este un moment important de înnoire și sărbătorire. În decembrie, sunt organizate „petreceri de uitat anul” sau „Bonenkai”, prin care oamenii lasă în urmă problemele și grijile anului care se încheie și se pregătesc pentru un nou început. Neînțelegerile și animozitățile sunt date uitării. Pe 31 decembrie, la miezul nopții, familiile merg la cel mai apropiat templu pentru a împărți saké (o băutură tradițională) și pentru a asista la cele 108 lovituri de gong care anunță trecerea în noul an.

Această cifră reprezintă numărul păcatelor acumulate într-un suflet de-a lungul anului, iar loviturile de gong simbolizează alungarea păcatelor unul câte unul și purificarea sufletelor. Pe 1 ianuarie, copiii primesc „otoshidamas”, adică mici cadouri cu bani înăuntru. Anul Nou în Japonia este sărbătorit cu mare entuziasm și este un moment important de reuniune și împărtășire cu familia și prietenii, conform Mediafax.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.