Infofinanciar > Lumea la zi > Ministerul Afacerilor externe, atenționare de călătorie în Franța. Circulație feroviară și zboruri perturbate de grevă
Lumea la zi

Ministerul Afacerilor externe, atenționare de călătorie în Franța. Circulație feroviară și zboruri perturbate de grevă

Proteste Franța
Sursă foto: Libertatea

Românii sunt extrem de pasionați de călătorii. Aceștia aleg diferite locuri pentru a vizita țări din Europa și nu numai. Oamenii doresc să trăiască experiențe uimitoare și să se bucure de o vacanță de vis. Industria turismului oferă diferite oportunități de vacanță, fie că oamenii doresc să călătorească în țară sau să traversezi oceane și națiuni, într-un city break sau un sejur de vacanță.

O călătorie în siguranță trebuie să fie principalul criteriu pentru a alege locația în care să călătoriți. Acest lucru este de luat în calcul în momentul în care treceți pe lista de priorități o destinație, pentru a vă putea bucura de peisaje, locuri de văzut și crearea de noi amintiri.

Atenționare MAE

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța sunt anunțați de Ministerul Afacerilor Externe că vineri este programată o mobilizare de tip grevă la nivel național. În această perioadă, este posibil să se înregistreze întârzieri sau dereglări în traficul feroviar intern (TGV, Ouigo), local (TER, Intercites, Transilien) și internațional (Thalys, Eurostar). Pentru ca cetățenii să fie informați, autoritățile sfătuiesc oamenii să consulte mai multe site-uri oficiale, pentru a fi la curent cu eventualele efecte pe care greva desfășurată în Franța ar putea să le manifeste la nivelul circulației.

Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o grevă a însoțitorilor de bord care lucrează pentru compania Vueling Airlines, ceea ce ar putea provoca dereglări în transportul aerian. De asemenea, pot  fi găsite informații despre zboruri pe site-ul https://www.parisaeroport.fr/. Ambasada României la Paris poate fi contactată de cetățenii români, pentru consultanță sau alte dificultăți apărute pe teritoriul Franșei, la numerele de telefon +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), fiind acum preluate de agenți de call center 24 de ore din 24.

MAE îi sfătuiește pe românii care se află într-o situație de urgență dificilă, să apeleze la ajutorul consulatelor, pe liniile telefonice de urgență, în funcție de circumscripţia consulară de reşedinţă. De asemenea, autoritățile reamintesc cetățenilor, care călătoresc peste hotare, de aplicația pe care o au la dispoziție, „Călătoreşte în siguranţă”, care le poate oferi informații și sfaturi de călătorie utile, conform Agerpres .

Proteste și greve în Franța 

Se preconizează că vor avea loc proteste și greve pe 28 aprilie pe teritoriul Franței, dar detaliile nu au fost încă anunțate. 1 mai este Ziua Muncii în Franța, o zi tradițională pentru acțiunile sindicatelor. Acestea au lansat un apel la proteste de amploare și este de așteptat ca serviciile regulate să fie perturbate.

Liderul de stânga al partidului La France Insoumise, Jean-Luc Mélenchon, a declarat că această zi va fi „decisivă”. Sindicatul CFDT, mai moderat, a declarat că își va concentra eforturile asupra „unei mari zile de mobilizare de 1 Mai”, în loc să se alăture acțiunilor anterioare, conform Euronews.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.