Infofinanciar > Lumea la zi > Microsoft face cea mai mare achiziție a sa! Acord de licențiere cu Boosteroid
Lumea la zi

Microsoft face cea mai mare achiziție a sa! Acord de licențiere cu Boosteroid

Microsoft, Sursă foto: Engadget
Sursă foto: Engadget

Microsoft (MSFT.O) a semnat marți un acord de licență pe 10 ani pentru a aduce franciza Call of Duty a Activision (ATVI.O) pe platforma furnizorului de jocuri în cloud Boosteroid, o mișcare menită parțial să liniștească îngrijorările legate de concurență cu privire la achiziția Activision.

Cea mai mare achiziție Microsoft

Oferta Activision, anunțată în ianuarie anul trecut, cea mai mare tranzacție realizată vreodată de Microsoft, are ca scop creșterea puterii sale de foc pe piața în plină expansiune a jocurilor video în fața liderilor Tencent (0700.HK) și Sony (6758.T) și să pună bazele investiției sale în metavers.

Accesul companiei Boosteroid, cu sediul în Ucraina, la Call of Duty este condiționat de aprobarea reglementărilor pentru acordul cu Activision. Acordul va aduce, de asemenea, jocurile Xbox PC ale Microsoft pe platforma de jocuri în cloud a Boosteroid.

Boosteroid este un furnizor independent de jocuri în cloud cu sediul în Ucraina, care a depășit recent pragul de patru milioane de utilizatori la nivel global. Serviciile companiei sunt disponibile în SUA, Marea Britanie, Ucraina, Franța, Italia, Spania, Suedia, Slovacia, România și Serbia. „Acest lucru înseamnă că francize populare precum «Call of Duty» vor depăși peste 150 de milioane de jucători suplimentari și vor face ca jocurile create de Xbox Game Studios, Bethesda și Activision Blizzard să poată fi jucate pe mai multe servicii de jocuri în cloud și abonamente”, se arată într-un comunicat remis de Microsoft, potrivit videogames.si.com.

Declarațiile liderilor

„Credem în puterea jocurilor de a aduce oamenii împreună. De aceea, Xbox se angajează să ofere tuturor mai multe modalități de a juca jocurile preferate, pe toate dispozitivele”, a declarat Phil Spencer, directorul executiv al diviziei de jocuri de la Microsoft.

„Aducerea jocurilor Xbox PC pentru membrii Boosteroid, inclusiv a titlurilor Activision Blizzard, cum ar fi „Call of Duty”, odată ce afacerea se va încheia, reprezintă încă un pas în realizarea acestei viziuni”, a mai spus acesta.

„Boosteroid împărtășește viziunea Microsoft de a aduce jocurile la cât mai mulți oameni, locuri și platforme posibile. Scopul nostru a fost de mult timp să oferim jucătorilor posibilitatea de a se bucura de titlurile lor preferate pe orice dispozitiv aflat la îndemână”, declară Ivan Shvaichenko, CEO al Boosteroid.

„Anunțul de astăzi este încă un pas în această direcție. De asemenea, având echipa noastră de dezvoltare cu sediul în Ucraina, apreciem angajamentul continuu al Microsoft față de Ucraina și vom lucra împreună la o inițiativă care să sprijine comunitatea locală de dezvoltare de jocuri pentru a investi în continuare în redresarea economică a țării.”, a mai precizat liderul Boosteroid, conform videogames.si.com.

Microsoft are acorduri de licențiere similare cu Nvidia (NVDA.O), Nintendo (7974.T) și distribuitorul american Valve Corp, proprietarul celei mai mari platforme de distribuție de jocuri video din lume, Steam.

Se așteaptă ca autoritățile de reglementare antitrust din UE să aprobe preluarea Activision de către Microsoft, condiționată de astfel de acorduri de licențiere, au declarat pentru Reuters persoane familiare cu acest subiect. Autoritatea de supraveghere din Marea Britanie ar putea fi însă mai greu de convins.
Pe lângă Ucraina, Boosteroid are jucători și în Statele Unite, Marea Britanie și în țările UE.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.