Infofinanciar > Lumea la zi > Membri ai Guvernului de la Kiev ajung în România! Securitatea Mării Negre, pe lista de discuții
Lumea la zi

Membri ai Guvernului de la Kiev ajung în România! Securitatea Mării Negre, pe lista de discuții

ecomareaneagra.wordpress.com
sursă foto: ecomareaneagra.wordpr

Joia aceasta, miniștrii de Externe și ai Apărării din Republica Moldova și Ucraina vizitează Bucureștiul. Sub sprijinul Platformei Internaționale Crimeea și a Trilateralei România-Ucraina-Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale găzduiesc prima Conferință privind securitatea în regiunea Mării Negre. În cadrul acestei reuniuni, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va organiza consultări bilaterale cu ministrul Afacerilor Externe din Ucraina, Dmytro Kuleba.

De asemenea, în aceeași zi va avea loc Trilaterala România-Ucraina-Republica Moldova, care se va concentra pe ideea de securitate. În cadrul reuniunii vor participa mai mulți oficiali din cele trei țări: ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Apărării al României, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, şi ministrul Apărării din Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi.

Prima Conferință privind securitatea în regiunea Mării Negre

România și Ucraina sunt organizatorii acestei prime Conferințe despre securitatea la Marea Neagră, susținută de Platforma Internațională Crimeea. Acțiunea se va desfășura la București între 12-13 aprilie. Sistemul de securitate din regiunile Mării Negre și Mării Azov a fost pus la încercare de atacul militar nejustificat și ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Prima Conferință de Securitate la Marea Neagră, inițiată de Ucraina, va avea loc la București, în parteneriat cu România, pentru a găsi soluții eficiente la aceste probleme și pentru a oferi oportunități de dezvoltare durabilă tuturor națiunilor pașnice din aceste regiuni, potrivit anunțului Ministerului Afacerilor Externe.

La acest moment, această conferință este prima de acest gen, care are în vedere principiul securității din regiunile Mării Negre și Mării Azov. Conferința este organizată de către mai multe ministere ale României și Ucrainei, precum Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale din România, acțiunea desfășurându-se în parteneriat cu Centrul pentru Strategii de Apărare (Ucraina).

Problema securității, dezbătută de oficiali

Miniștrii de Externe și ai Apărării, șefi ai unor instituții internaționale, oficiali guvernamentali și specialiști imparțiali care activează în cadrul Platformei Internaționale din Crimeea se numără printre vorbitorii și participanții de pe listă evenimentului aflat la prima ediție. Efectele cu multiple ale campaniei militare extinse a Rusiei împotriva Ucrainei asupra mediului de securitate din regiunile Mării Negre și Mării Azov, precum și alte subiecte de interes la nivel internațional, vor fi discutate de participanți. De asemenea, va fi abordată o potențială strategie de răspuns la provocările și amenințările existente în acest moment, precum și perspective de viitor în cazul securității în regiune. De asemenea, au subiect de mare importanță care va fi dezbătut este reprezentat de atacurile cibernetice și provocările războiului informațional practicat de Rusia.

Inițiată de Ucraina, Platforma Crimeea este un format de consultare și coordonare internațională care urmărește să sporească eficiența răspunsului internațional la ocuparea Crimeei, să abordeze amenințările crescânde la adresa securității, să exercite mai multă presiune asupra Federației Ruse, să stopeze continuarea încălcărilor drepturilor omului, să îi protejeze pe cei care au fost victimizați de regimul de ocupație și să atingă obiectivul principal de a recâștiga controlul asupra Crimeei, conform TVR .

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.