Infofinanciar > Lumea la zi > Medvedev trasează o paralelă între Donald Trump și Vladimir Putin. Ce spune fostul președinte rus despre CPI
Lumea la zi

Medvedev trasează o paralelă între Donald Trump și Vladimir Putin. Ce spune fostul președinte rus despre CPI

sursa foto npr.com
Credit imagine: npr.com

Dmitri Medvedev, fost președinte al Federației Ruse, actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate rus, a făcut o postare pe contul său de Telegram. El consideră că mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională pe numele lui Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova amintește de presupusa arestare a lui Donald Trump.

Fostul lider de la Casa Albă a anunțat pe rețeaua sa de socializare că se așteaptă să fie luat în custodie pe 21 martie. Dmitri Medvedev este convins de iminența arestării lui Donald Trump și îndeamnă publicul american „să-și ia țara înapoi”.

Postarea lui Dmitri Medvedev pe Telegram

Mesajul fostului președinte rus este plin de vitriol la adresa europenilor, pe care-i consideră abuzivi pentru emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Amintim că decizia Curții Penale Internaționale a fost luată după ce au apărut mai multe relatări despre deportări ale copiilor ucraineni în Federația Rusă.

Medvedev consideră de asemenea că „tirania de la Washington” îl va pune pe Donald Trump în spatele gratiilor în data de 21 martie. Amintim că Statele Unite ale Americii nu sunt afiliate Curții Penale Internaționale. Bill Clinton, în timpul căruia a avut loc o aderare la instituția de la Haga, nu a ratificat niciodată acest act. Iar George Bush a retras de facto SUA din CPI.

„Idioții din Europa au vrut să aresteze un străin, iar pe 21 martie vor aresta unul dintre ei în America. Luați-vă țara înapoi, americani! Luptați! Distrugeți tirania de la Washington! Trimiteți clica coruptă de nebuni cu cap de porc – tatăl și fiul Biden – la coșul de gunoi împuțit al istoriei! MAGA!

P. S. Postare publicată la cererea candidatului la președinția SUA, colonelul Daniil Fedorovici Trump”, a spus Dmitri Medvedev în postarea sa, citată de platforma Știri pe surse.

O paralelă între Donald Trump și Vladimir Putin?

Liderul de la Kremlin era în relații bune cu fostul președinte american, care și-a anunțat candidatura și la alegerile din 2024. Donald Trump a declarat în repetate rânduri că, dacă s-ar fi aflat în locul lui Joe Biden, ar fi reușit să negocieze o pace între Rusia și Ucraina. În același timp, Trump, cel mai puternic om din lume între 2016 și 2020, se teme pentru libertatea sa.

Politicanul republican a afirmat pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, că va fi arestat. Sursele după care se ghidează în această afirmație ar fi niște „scurgeri ilegale” ale Parhcetului din Manhattan. Trump nu a precizat care ar fi motivul arestării sale, însă își îndeamnă susținătorii să participe la manifestații pentru eliberarea lui.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.