Infofinanciar > Lumea la zi > Donald Trump se așteaptă să fie arestat. Ce noi acuzații a primit fostul președinte
Lumea la zi

Donald Trump se așteaptă să fie arestat. Ce noi acuzații a primit fostul președinte

sursa: gamblingsites.org
sursa: gamblingsites.org

Trump spune că se așteaptă să fie arestat marți, în timp ce forțele de ordine din New York se pregătesc pentru o posibilă punere sub acuzare
John Miller, de la CNN, a relatat că, pe parcursul săptămânii, au avut loc întâlniri între agențiile de aplicare a legii din New York, de la nivel municipal, statal și federal, despre cum să se pregătească pentru o posibilă punere sub acuzare a lui Trump.

În timp ce Trump nu a oferit niciun detaliu cu privire la motivul pentru care se așteaptă să fie pus sub acuzare, echipa sa juridică a anticipat că acest lucru se va întâmpla în curând și s-a pregătit în culise pentru următorii pași. Fostul președinte este așteptat să se prezinte în Manhattan în urma acuzațiilor oficiale și și-a exprimat interesul de a ține un discurs ulterior, deși rămâne de văzut dacă o va face în cele din urmă

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Departamentul de Poliție din New York și reprezentanții lui Trump nu au răspuns imediat la solicitarea de comentarii a CNN sâmbătă.
Trump s-a plâns în privat că el crede că va fi pus sub acuzare doar pentru că el crede că procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, „îl urăște”, potrivit unei surse familiare cu ceea ce a spus Trump.

Alegerile prezidențiale din 2020

Apelul său la un protest ca răspuns la o potențială arestare este un ecou al ultimelor sale zile de mandat, când și-a îndemnat în mod repetat susținătorii să respingă rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, culminând cu atacul mortal din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Unii dintre consilierii lui Trump l-au îndemnat în privat să nu facă apel la proteste, îngrijorați de optica unui protest în masă pe străzile din Manhattan care ar scăpa de sub control sau care ar semăna cu atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului SUA.

Discuțiile s-au referit la modul în care să navigheze în legătură cu posibila punere sub acuzare pentru o acuzație penală de către un mare juriu din comitatul New York și coregrafia în jurul posibilității unei arestări fără precedent a unui fost președinte al Statelor Unite.

Detașamentul serviciilor secrete americane îl va duce pe Trump la biroul procurorului districtual din Manhattan pentru a i se lua amprentele digitale și apoi pentru a face fotografii de identificare în birourile echipei de detectivi a procurorului districtual. Așa cum se obișnuiește în cazurile în care unui acuzat i se permite să se predea de bunăvoie, după procesarea arestului, fostul președinte ar urma să fie dus direct la o audiere în fața unui judecător, unde probabil va fi eliberat pe propria răspundere.

Oficiali din cadrul forțelor de ordine care sunt la curent cu discuțiile au declarat că au fost discutate mai multe preocupări în procesul de planificare, inclusiv securitatea tribunalului și potențialul unor demonstrații sau mitinguri în afara tribunalului de către susținătorii lui Trump sau contramanifestații ale protestatarilor anti-Trump, cu riscul ca cele două grupuri să se ciocnească.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.