Infofinanciar > Info > Marcel Boloș anunță un nou ajutor social: Vouchere de 4.000 de lei pentru sute de mii de români vulnerabili!
Info

Marcel Boloș anunță un nou ajutor social: Vouchere de 4.000 de lei pentru sute de mii de români vulnerabili!

Ministrul MIPE, Marcel Boloș
Sursă foto: Capital

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a transmis că românii vulnerabili, cu venituri mici, ar putea accesa în acest an o nouă categorie de vouchere. Ar fi vorba despre două programe sociale în cadrul cărora se vor acorda vouchere de 4.000 de lei.

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a transmis că românii ar putea beneficia în acest an de vouchere în valoare de 4.000 de lei pentru renovarea casei sau schimbarea electrocasnicelor vechi, precum frigiderul, mașina de spălat sau aragazul.

Cine sunt românii eligibili pentru voucherele de 4.000 de lei

„Avem un pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii de beneficiari: familiile sărace cu mulți copii, persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani şi plafonul de venit până în 2.000 lei, dar şi persoanele cu dizabilități.

Este vorba de un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat”, explica Marcel Boloș, conform Antena 3.

Ministrul a transmis că aproximativ 220.000 de români ar putea beneficia, în 2023, de voucherele de 4.000 de lei. Practic vorbind, ar fi vorba despre un voucher de 4.000 de lei pentru renovarea locuințelor și un alt voucher de 4.000 de lei pentru achiziția electrocasnicelor.

„Valoarea acestui voucher este de 4.000 lei pentru repararea locuințelor și, în plus, mai pot beneficia și de voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoarea de 4.000 lei”, explica ministrul Marcel Boloș. El a transmis că acest program ar urma să fie implementat în trimestrul II al anului 2023, iar ținta de beneficiari ar fi de 220.000, stabilită în programul operațional.

Vouchere de 4.000 de lei, un nou tip de asistență socială

„Trebuie să precizez faptul că este un element de noutate pentru România că aceste acest pachet de servicii sociale include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat.

Avem aceste centre comunitare în cadrul cărora se vor presta aceste tipuri de servicii sociale care vor funcționa pe lângă autoritățile locale și este pentru noi un început de drum, pentru că un asemenea pachet complex de servicii sociale nu am mai avut până acum asigurat din fonduri europene.

În cel mai scurt timp sperăm să definitivăm mecanismul și să-l putem oferi în detaliu pentru beneficiarii pe care i-am menționat”, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.