Infofinanciar > Lumea la zi > Maia Sandu pune la punct prorușii din Parlament! „Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin. Sunt hoți și vânzători de țară”
Lumea la zi

Maia Sandu pune la punct prorușii din Parlament! „Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin. Sunt hoți și vânzători de țară”

maia sandu zugo.md
sursa zugo.md

Ieșire fără precedent a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în Parlamentul de la Chișinău. Ea a luat cuvântul și a condamnat, în mod direct și explicit, Partidul Șor, despre care a zis că are „o misiune clară de la Kremlin și FSB” de a aduce războiul în țară.

Maia Sandu a condamnat opoziția prorusă și le-a cerut parlamentarilor să realizeze că din cauza contextului internațional Moldova are o șansă istorică de a adera la Uniunea Europeană. Ea i-a făcut hoți și „vânzători de țară” pe cei din gruparea Șor și le-a transmis moldovenilor că țara lor nu mai este „pradă unor asemenea trădători”.

Maia Sandu, discurs inedit în Parlament

„Și hoții, vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv, să facă Moldova slabă ca să o poată folosi după bunul plac. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB, să aducă războiul în Moldova. Scopul lor este să organizeze destabilizări și să dea jos prin violențe guvernarea aleasă în mod democratic, însă azi Moldova nu mai este pradă unor asemenea trădători.

Instituțiile noastre nu mai sunt instrumente în buzunarele lor. Sunt agenți ai Kremlinului, care după ce au furat miliarde, stau acum la cald și se folosesc de proprii cetățeni aflați în nevoie pentru a-și salva pielea și a distruge Moldova în continuare”, a declarat președinta Moldovei, conform Adevărul.

Maia Sandu le-a cerut tuturor forțelor politice să realizeze că drumul către Uniunea Europeană este cea mai bună cale pentru Moldova și că „moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți”.

Calea Moldovei Europene

„Acum este șansa reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți. Noi nu mai vrem ca moldovenii să fugă în Uniunea Europeană, noi vrem ca Uniunea Europeană să fie la noi acasă. Am ales această cale, o Moldovă Europeană nu pentru că este ușoară, ci pentru că este unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace în casa lor”, a spus Maia Sandu.

În timp ce purta acest discurs și era aplaudată de membrii partidului său, Acțiune și Solidaritate, cei din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit sala în semn de protest. Reprezentanții Partidului Șor nu erau în sală la momentul respectiv.

Maia Sandu a transmis că țara abia ce iese din captivitate după ce a fost sufocată de trădători și hoți oligarhi. „Cât voi fi președinte, Moldova va sta dreaptă”, a fost mesajul Maiei Sandu.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.