Infofinanciar > Lumea la zi > Linia de metrou din Regatul Unit, intitulată „Elizabeth”, inaugurată. Cine a fost invitatul special?
Lumea la zi

Linia de metrou din Regatul Unit, intitulată „Elizabeth”, inaugurată. Cine a fost invitatul special?

Linia de metrou din Regatul Unit, intitulată „Elizabeth”, inaugurată. Cine a fost invitatul special?
Foto: digi24.ro

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, apariţie surpriză în fața publicului, aceasta își marchează prezența la o ceremonie care a avut ca scop finalizarea unei linii de metrou din Londra. Linia îi poartă numele marii Doamne.

La vârsta de 96 de ani, purtând o pălărie şi o haină galben deschis, folosind un baston pentru echilibru, aceasta a dezvelit o placă la Gara Paddington. Cu ea a alături la inaugurare a fost fiul ei Edward, prim-ministrul Boris Johnson şi primarul Londrei, Sadiq Khan. Ca un moment demonstrativ, suverana a folosit şi aparatul cu carduri din staţia de metrou. 

Sursa: Profimedia

Regina Elizabeth a fost văzută în public doar de câteva ori după ce a petrecut o noapte în spital în luna octombrie

În urma unor afecțiuni despre care nu s-a specificat nimic, aceasta a participat la angajamentele publice fie de la distanţă, fie în persoană la domiciliul de la Castelul Windsor. Însă, nu a participat la deschiderea lucrărilor Parlamentului de săptămâna trecută și nu a rostit discursul prestabilit în Parlament, mai exact, din cauza unor problemelor de mobilitate.

Deschiderea de stat a Parlamentului marchează începutul anului parlamentar. În cadrul discursului său, Regina stabilește agenda Guvernului și legile pe care dorește să le introducă. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ratat, în timpul domniei sale de 70 de ani, doar de două ori până acum citirea discursului, în 1959 și 1963, deoarece era însărcinată.

„Într-o evoluţie fericită, Majestatea Sa Regina participă la evenimentul de astăzi pentru a marca finalizarea liniei Elizabeth”, a declarat în urma evenimentului, un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

24 mai este data la care linia se va pune în miscare

Denumită la început „Crossrail”, linia „Elizabeth” va lega locuri din vestul Londrei, inclusiv aeroportul Heathrow şi Reading cu Shenfield în est. Se va deschide publicului pe 24 mai.  Acest proiect feroviar de 24 de miliarde de dolari trebuia iniţial inaugurat în decembrie 2018, însă a fost amânat de mai multe ori din cauza unor probleme la sistemele de testare şi semnalizare de siguranţă, chiar înainte de începutul pandemiei, conform Reuteres.