Infofinanciar > Lumea la zi > Familie pusă la zid după postarea unei poze! Motivul principal este fiul lor în vârstă de 6 ani
Lumea la zi

Familie pusă la zid după postarea unei poze! Motivul principal este fiul lor în vârstă de 6 ani

familie
Credit imagine: infofinanciar.ro

Un cuplu care postează des pe universul social media activitătile sportive pe care familia lor le are în timpul liber s-a confruntat cu un val de critici după de i-au permis fiului lor de 6 ani să participe la un maraton.

Pe lângă faptul că l-au lăsat sa participe la cursa de peste 40 de kilometri, aceștia chiar l-au incurajat să se înscrie la acest eveniment.

Pentru început, poza postată de familia din Statele Unite ale Americii avea ca scot celebrarea participării în cadrul maratonului.Însă oamenii au început sa reacționeze negativ și au fost puși la zid inclusiv de sportivi de performanță, care au considerat total deplasat gestul de a permite unui copil de doar 6 ani să participe la o astfel de competiție.

Kami și Ben Crawford împărtășesc în mod obișnuit gesturile atletice ale familiei lor cu zecile de mii de fani pe YouTube și Instagram, dar cea mai recentă provocare a lor a atras mai multe critici decât laude. Săptămâna trecută, cuplul a mers pe rețelele de socializare pentru a posta fotografii cu întreaga familie care rulează maratonul Flying Pig din Cincinatti.

 

Reacții negative în mediul online

„Nu pare să fie nimic în neregulă cu acea imagine, cu excepția faptului că fiul lor cel mic, Rainier, are doar 6 ani, iar maratonul Flying Pig este o alergare uimitoare de 26,2 mile. Faptul că a trebuit să alerge timp de 8 ore și 35 de minute pentru a termina cursa a fost văzut de mulți ca fiind nimic mai puțin decât o tortură pentru copilul mic.

„Nu știu cine trebuie să audă asta, dar un copil de șase ani nu poate înțelege ce înseamnă participarea la un maraton și ce implicare fizică presupune”, a scris Kara Goucher, de două ori olimpică și alergătoare de fond.

Aceasta a mai completat că „Un copil de șase ani nu înțelege ce înseamnă sacrificiile pe care le face un sportiv. Un băiat de șase ani care „se luptă fizic” nu își dă seama că are dreptul să zică nu.”

Experții medicali au explicat, de asemenea, că permiterea copiilor de până la șase ani să concureze în maratoane complete prezintă riscuri grave pentru sănătate, deoarece corpurile lor nu sunt complet dezvoltate, ceea ce îi face insuficient capabili pentru a face față unui stres fizic atât de intens. Simptome precum greața, vărsăturile sau insolația sunt, de asemenea, îngrijorătoare, ca să nu mai vorbim de alte consecințe care ar putea să nu fie evidente în acest moment.