Infofinanciar > Info > Au început calificările la Roland Garros. Vezi primele rezultate și câți sportivi români pot ajunge pe tabloul principal
Info

Au început calificările la Roland Garros. Vezi primele rezultate și câți sportivi români pot ajunge pe tabloul principal

teren tenis sursa foto dreamstime
sursa foto dreamstime

Patru jucătoare din România și Marius Copil au început, luni, aventura în calificările de la Roland Garros, cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului. Alte 5 sportive sunt deja calificate pe tabloul principal: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse, Irina Begu și Ana Bogdan.

Luni, 16 mai au început calificările pentru cea de-a 126 ediție a turneului de Grand Slam din capitala Franței, Roland Garros. Se vor juca 3 tururi de calificări, în urma cărora câte 16 sportivi vor accede pe tabloul principal. Turneul va începe duminică 22 mai și se va termina cu finala masculină, programată duminică, 5 iunie.

Primele intrați în competiție, primii ieșiți

Nu a fost cel mai bun început de zi pentru sportivii români, primii 2 dintre cei care au intrat în competiție au plecat învinși. Deși venea după un turneu ITF câștigat, Gabriela Lee Talabă, locul 151 WTA, a pierdut  contra Aleksandrei Krunici din Serbia, locul 117 WTA şi cap de serie numărul 13.

Sportiva noastră a câștigat primul set cu 7-6, dar tenismena din țara vecină a revenit și le-a câștigat pe următoarele cu 6-3 și 6-1, după aproape 2 ore de joc. Nici  pentru Alexandra Cadanțu Ignatik ziua nu a început mai bine. Cu un palmares pozitiv în 2022, Alexandra Cadanţu Ignatik, locul 152 WTA, a pierdut împotriva tenismenei germane Jule Niemeier, locul 103 WTA şi cap de serie numărul doi pe tabloul calificărilor. Sportiva din Germania a învins lejer în 2 seturi, 6-1, 6-1.

Adversarii sportivilor români și programul meciurilor

Mihaela Buzărnescu, locul 118 WTA şi cap de serie numărul 15, va juca împotriva chinezoaicei Xinyun Han, locul 813 WTA. Meciul se va juca în sesiunea de marți, 17 mai.

Irina Bara, locul 114 WTA şi cap de serie numărul cinci, va da piept cu Jesika Maleckova din Cehia, locul 252 WTA. Partida se va juca tot marți, 17 mai.

Marius Copil, locul 246 ATP va juca cu francezul de 23 de ani, Evan Furness, care se situează pe locul 212 ATP. Această partidă se va juca în închiderea zilei de luni 16 mai, nu mai devreme de ora 17:30.

Simona Halep este cotată cu a doua șansă la câștigarea turneului, după poloneza Iga Swiatek, care a ajuns la 28 de victorii consecutive după titlul cucerit duminică la Roma. Anul trecut, la feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.