Infofinanciar > Lumea la zi > La mila lui Putin! Familii cu copii din Ucraina vor primi bani din partea Guvernului de la Moscova
Lumea la zi

La mila lui Putin! Familii cu copii din Ucraina vor primi bani din partea Guvernului de la Moscova

copii ucraina eurochild.org
sursă foto: eurochild.org

Președintele de la Kremlin, Vladimir Putin, a discutat miercuri, 24 august, cu guvernul rus, căruia i-a transmis că va trebui să plătească suma de 10.000 de ruble (613 dolari) către toate familiile cu copii din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia. Liderul de la Moscova dorește astfel să sprijine situațiile financiare ale celor afectați de pe urma conflictului militar.

Aceste sume de bani vor ajunge astfel către familiile cu copii care merg în continuare la școală cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. În acest fel, sunt vizați de către acest proiect locuitorii ucreainieni din regiunile Zaporojie, Harkov și Herson, dar și din autoproclamatele Republici Populare separatiste Donețk și Luhansk, conform informațiilor prezentate de comunicatul președinției ruse, citat de g4media.ro.

În aceași zi în care Vladimir Putin a anunțat această măsură, Ucraina sărbătorește ziua națională a independenței, marcând 31 de ani de la eliberararea de sub influența sovietică.

Un război aproape cât un secol

Mulți analiști din întreaga lume se îndoiesc de faptul că acest conflict militar se va încheia în viitorul apropiat. Un expert strateg din Marea Britanie, Michael Clarke, fost director general al celui mai vechi think tank din lume specializat în probleme de apărare, Royal United Services Institute, susține că războiul actual din Europa dintre Rusia și Ucraina s-ar putea întinde pe o perioadă foarte îndelungată, până la între 50 și 80 de ani.

„Părerea mea este că această <luptă> va continua pentru următorii 50-80 de ani – adică Rusia nu acceptă că Ucraina are dreptul de a fi un stat independent și Ucraina trăiește cu o amenințare existențială la adresa existenței sale”, a spus Michael Clarke în cadrul unui interviu. „Cred că va fi o serie de conflicte on/off – încetări ale focului urmate de rupturi după câțiva ani sau mai mult. Istoria va judeca că totul a început în 2013-201”, a completat britanicul.

Zbuciumul lui 2022

Expertul englez este de părere că anul „2022 a fost a doua rundă, iar aceasta s-ar putea încheia temporar dacă Ucraina va reuși să împingă forțele rusești afară din teritoriile pe care le-a cucerit de la 24 februarie 2022. Aceasta ar fi o mare victorie, cel puțin de data aceasta, pentru Ucraina, și o pierdere și o umilință uriașă pentru Putin, la care ar fi norocos să supraviețuiască, după o luptă de 18 luni care ar fi putut costa, până atunci, până la 200.000 de vieți rusești și ar fi îngenuncheat economia rusă pe termen lung (cu excepția energiei)”.

Michael Clarke vine în final cu un important avertisment: „Succesorul lui Putin nu va fi un om drăguț, iar ostilitatea față de Ucraina va continua probabil”.