Infofinanciar > Lumea la zi > Rusia nu iartă. Lavrov: „Nu va putea fi nici milă”
Lumea la zi

Rusia nu iartă. Lavrov: „Nu va putea fi nici milă”

Serghei Lavrov
Sursa foto: Spotmedia

Asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului naționalist AleksandrDughin a pus pe jar întreaga Rusie. Serghei Lavrov a transmis faptul că aceasta va fi răzbunată, iar autorii acestui act nu vor fi iertați.

Oficialii ruși sunt de părere că acest asasinat s-a produs din mâna ucrainenilor, fiind comis de servicile secrete. Acest lucru a fost susținut chiar de Serviciul Federal de Securitate din Rusia.

„Afos o crimă barbară pentru care nu va fi nicio iertare. Nu va putea fi nicio milă pentru organizatori, comanditari și executanți”, potrivit ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, conform mediafax.ro

Daria Dughina a fost asasinată

Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani a fost ucisă în explozia mașinii pe care o conducea în apropiere de Moscova. Aceasta era o mare susținătoare a ofensivei militare ruse din Ucraina. Acest eveniment s-a produs în timp ce se întorcea de la un festival alături de tatăl ei. Acesta se află într-o altă mașină.

„Era o fată ortodoxă frumoasă, o patriotă, o corespondentă din domeniul militar, o expertă pe canale centrale şi o filosoafă. Discursurile şi reportajele ei au fost întotdeauna profunde, întemeiate şi reţinute. Ea nu a cerut niciodată violenţă şi război. Era o stea în devenire la începutul călătoriei. Ea a murit pe front pentru naţiune, pentru Rusia. Frontul este aici. Printre primele cuvinte pe care am învăţat-o, în copilăria ei, sunt evident ‘Rusia’, ‘puterea noastră’, ‘poporul nostru’, ‘imperiul nostru’. Dușmanii Rusiei au ucis-o pe furiș, pe furiș. Dar noi, oamenii noștri, nu putem fi zdrobiți nici măcar de asemenea lovituri insuportabile. Ei au vrut să ne zdrobească voința cu teroare sângeroasă împotriva celor mai buni și mai vulnerabili dintre noi. Dar nu își vor atinge scopul. Inimile noastre tânjesc după mai mult decât răzbunare. Acest lucru este prea meschin, nu este calea rusă. Avem nevoie doar de victoria noastră… Așa că, vă rog, câștigați!”, a transmis Dughin.

Conform informațiilor, tatăl acesteia trebuia să fie ținta atacului.

Rusia o va răzbuna

De asemenea, el a spus că vrea victoriei Rusiei pentru a o răzbună pe fată.

„Inimile noastre tânjesc după mai mult decât doar răzbunare. Este un câştig prea mic, nu este specific Rusiei. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea şi-a jertfit viaţa ca o fecioară sacrificată pe altar. Aşadar, câştigaţi, vă rog!”, a continuat acesta.

Ucraina a negat orice tip de implicare în acest incident. Mihailo Podoliak, consilier al lui Zelenski a spus că statul lot nu este o națiune criminală.

„Propaganda rusă trăieşte într-o lume fictivă: Femeia (ucraineană) şi copilul ei de 12 ani au fost «desemnaţi» responsabili pentru aruncarea în aer a maşinii propagandistei Dughina. În mod surprinzător, nu au găsit «viza estonă» la faţa locului”,a transmis acesta.