Infofinanciar > Info > Kremlinul pune condiții presei din Rusia! Ce nu trebuie să publice despre războiul din Ucraina
Info

Kremlinul pune condiții presei din Rusia! Ce nu trebuie să publice despre războiul din Ucraina

razboi
sursa veridica.ro

Durata războiului din Ucraina trebuie să fie ținută secret față de populație. Oamenii importanți din guvernul rus au pus condiție clară presei de stat și pro-guvernamentală din țară, să nu „concentreze atenția pe perioada de timp în care se desfășoară războiul în Ucraina.”

Cererea a fost transmisă astăzi către toate redacțiile din Rusia, pentru că mâine, 3 iunie se fac 100 de zile de la începutul invaziei. Instituțiile nu trebuie să aducă oamenilor la cunoștință că este a 100-a zi a războiului.

Concentrarea pe date legate de război îi poate determina pe ruși să se gândească la obiectivele și succesul invaziei”, a declarat o sursă pentru Meduza. Potrivit aceeași sursei, durata operațiunii speciale nu este indicată de ziarele pro-guvernamentale Komsomolskaya Pravda și Moskovsky Komsomolets, nici în relatările TASS, Ria Novosti, Russia Today sau în emisiunile Channel One și Russia 1.

„Când vorbim despre o dată rotundă, mereu apar întrebări: ce s-a realizat până la această dată? Se pare că nu este aproape nimic de prezentat până la această dată. Putem spune că unele așezări au fost luate, dar numele lor nu spune nimic oamenilor. Este mult sau puțin? Obiectivele operațiunii sunt aproape atinse sau nu?”, precizează anunțul pentru Meduza.

Rușii s-au săturat de știrile cu război 

În Rusia s-a realizat un sondaj de opinie în legătură cu părerea oamenilor despre război și durata acestuia. Rezultatul este unul ușor de interpretat, mulți ruși cred că „operațiunea specială” a durat mult, iar aproape doi din cinci s-au declarat obosiți de știrile despre război.

„Până acum nu se știe despre obiectivele sale, cu excepția „denazificării” și „demilitarizării” Ucrainei. Oamenii nu înțeleg aceste cuvinte, dar văd că lupta durează de mult. Înainte de operațiune, li s-a spus că Ucraina este un stat slab. Dar acum se dovedește că este imposibil să-l învingi rapid”, a spus transmițătorul mesajului care, potrivit Meduza, este apropiat de conducerea de la Kremlin.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat că în opinia sa „operațiunea specială” nu se prelungește. „Asemenea operațiuni nu pot avea un calendar clar definit”, a spus el. Pskov nu a răspuns la întrebarea dacă Kremlinul a transmis instrucțiuni în redacții, conform HotNews.