Infofinanciar > Info > Integrarea tinerilor în piața muncii din țată, o prioritate pentru ministrul Muncii! Târg de orientare în carieră la Cluj
Info

Integrarea tinerilor în piața muncii din țată, o prioritate pentru ministrul Muncii! Târg de orientare în carieră la Cluj

marius-constantin budai (sursă foto: Știri de Cluj)
sursă foto: Știri de Cluj

Joi, 6 aprilie, a avut loc la Cluj „Târgul Locurilor de Muncă şi Orientare în Carieră”, eveniment la care a participat și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius-Constantin Budăi. Oficialul de la Guvern a scris după participare o postare pe pagina sa oficială de Facebook în cadrul căreia a declarat faptul că printre prioritățile din prezent se numără dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor oferite de către reprezentanții Serviciului Public de Dezvoltare.

„Dezvoltarea serviciilor oferite de Serviciul Public de Ocupare, digitalizarea activităţilor acestuia, îmbunătăţirea relaţiei cu cetăţenii şi cu mediul economic sunt activităţi continue pentru care mi-am propus atingerea unor obiective concrete. În acest sens am participat, astăzi la Cluj, la Târgul Locurilor de Muncă şi Orientare în Carieră”, specifică ministrul Muncii printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Politicianul s-a declarat încântat de buna organizare a evenimentului de la Cluj, dar mai ales de numărul mare de participanți, în special în rândul tinerilor care doresc acum să-și găsească un loc de muncă în țara noastră. „În cuvântul de deschidere, am apreciat numărul mare de tineri prezenţi la evenimente şi interesul acordat ofertelor educaţionale şi pentru locurile de muncă puse la dispoziţie de cei mai mari angajatori din judeţul Cluj”, a mai scris Marius-Constantin Budăi.

 2023, Anul European al Competenţelor

„Prezenţa ridicată a cetăţenilor şi cu precădere a tinerilor demonstrează că aceştia îşi doresc să ţină pasul cu oportunităţile educaţionale şi să beneficieze de oportunităţile de ocupare existenţe”, spune oficialul încrezător.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) susține faptul că instituția pe care o conduce va continua să sprijine și să susțină procesul de dezvoltare a pieței muncii din țara noastră: „Am accentuat importanţa dezvoltării continue a competenţelor în dezvoltarea personală şi profesională pentru a putea fi competitiv în mediul dinamic impus de piaţă muncii şi am asigurat participanţii prezenţi de faptul că urmărim în fiecare zi îmbunătăţirea serviciilor oferite. Continuăm activităţile dedicate pieţei muncii”, a completat ministrul Muncii.

Orientarea în carieră

În cadrul acestui eveniment, liceele din municipiul Cluj-Napoca și universitățile din județ vin către elevi cu oferte de școlarizare pentru anul 2023-2024 pentru a susține învățământul dual. În plus, un număr de peste 25 de agenți economici sunt prezente la eveniment cu standuri și cu aproximativ 1200 de locuri de muncă libere.

„Nu doresc ca un angajator să vină cu un pliant, să angajeze 2-3 persoane și cu asta gata, să se spele pe mâini. Am vrut să pun laolaltă mediul academic, copiii care acum își caută o orientare și părinții, care sunt foarte importanți în această ecuație. „Mi-am dorit foarte mult să implementez îndrăgostirea copiilor de meserie, să orientăm copiii în cariera lor ăncepând din clasa a VII-a sau a VIII-a. Am vrut ca ei să știe că în România și în lume, în afară de meseria de IT-ist există și alte meserii. Îmi doresc să dezvoltăm învățământul dual, mult mai mult decât avem acum”, a mai spus ministrul Budăi, citat de cluj24.ro.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.