Infofinanciar > Info > Guvernul oferă noi ajutoare! Peste 800 de milioane de euro este valoarea proiectului, anunță Marius-Constantin Budăi
Info

Guvernul oferă noi ajutoare! Peste 800 de milioane de euro este valoarea proiectului, anunță Marius-Constantin Budăi

marius-constantin budai, ministrul muncii si solidaritatii sociale (sursă foto: substantial.ro)
sursă foto: substantial.ro

Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii și al Solidarității Sociale (MMSS), susține că membrii instituției pe care o conduce lucrează în prezent la un nou proiect ce are drept scop obținerea unui grad mai mare de coeziune socială a românilor ce fac parte din categoriile vulnerabile. Este vorba în prezent despre viitoare investiții ce vor fi implementate în următoarea perioadă.

„Ministerul Muncii are de implementat două investiții strategice în această perioadă extrem de importantă! Una este în domeniul ocupării forței de muncă din România. Avem un proiect care își dorește să transforme Agenția Națională de ocupare a Forței de Muncă, un proiect care se intitulează Servicii moderne accesibile și pregătite pentru viitor, în valoare de 316 milioane de euro”, spune Marius-Constantin Budăi, ministrul de la Muncă.

Oficialul explică și modalitatea prin care acest proiect va decurge, odată ce va fi implementat: „Ne dorim ca prin acest proiect să creștem capacitatea administrativă a agenției naționale astfel încât să transformăm Agenția Națională într-un actor activ pe piața muncii și să schimbăm viziunea nu numai să fim plătitori de acele subvenții care se acordă pe ucenicie sau pentru tineri, care sunt foarte bune și foarte importante, însă să devenim și activi pe piața forței de muncă, să devenim mobilizatori și să fim astfel acel liant între mediul privat și forța de muncă”.

Categoriile vulnerabile, ajutate de Guvernul României

Investițiile acestui proiect inițiat acum de reprezentanții Ministerului Mediului și Solidarității Sociale nu se opresc aici, căci incluziunea categoriilor vulnerabile de români este în prezent o prioritate: „A doua investiție este în domeniul incluziunii sociale. Vreau să vă spun că vom avea servicii integrate în comunitățile rurale și anume vom continua un proiect pe care deja Ministerul Muncii l-a implementat, dar acum va fi la scară mai mare, vom facilita accesul persoanelor vulnerabile la serviciile de calitate”.

„Proiectul este în valoare de 816 milioane de euro și practic vom dezvolta astfel de servicii comunitare integrate. Și aici dau exemplu accesul la servicii medicale de bază sau să schimbăm asistența socială”, a adăugat Marius-Constantin Budăi.

Marius-Constantin Budăi, optimist

Oficialul de la Muncă se declară încrezător în acest nou proiect la care membrii instituției pe care o conduce lucrează în prezent și că românii din categoriile vulnerabile vor fi ajutați cu succes: „Spuneam la un moment dat, când am lansat venitul minim de incluziune, să mergem către o asistență socială bazată pe management de caz. Ce ar însemna asta, ar însemna faptul că, de exemplu, la o familie care își solicită un sprijin pentru a intra într-un venit minim de incluziune, să avem un serviciu de consiliere școlară care să aibă drept scop combaterea și prevenirea abandonului școlar”.

„Sunt lucruri extrem de importante pe care le vom implementa în perioada următoare sperăm noi și cu succes”, a explicat Marius Budăi, citat de site-ul romaniatv.net.