Infofinanciar > Lumea la zi > Inflația nu diminuează dorința de a călători. Oamenii își cresc bugetul pentru plimbări în 2023
Lumea la zi

Inflația nu diminuează dorința de a călători. Oamenii își cresc bugetul pentru plimbări în 2023

calatorii, sursa foto: locul de la geam
sursa foto: locul de la geam

Poate că inflația și costurile de trai mai mari afectează portofelele consumatorilor, dar există un domeniu în care mulți nu sunt dispuși să facă economii: călătoriile. Pasionații de plimbare și distracții sunt mereu în căutare de noi aventuri și mai ales noi locații pe care să le viziteze.

Aproape o treime (31%) dintre cei care călătoresc au declarat că intenționează să cheltuiască mai mult pe călătorii în acest an, față de 2022, potrivit unui raport recent al Consiliului Mondial de Călătorii și Turism și al site-ului de rezervări Trip.com. Marea majoritate a respondenților (86%) au declarat anul trecut că își vor mări bugetele de călătorie.

Industria turismului depășește așteptările, creșteri majore în acest sector

În ciuda inflației, consumatorii „cheltuiesc mai mult pentru călătorii decât pentru orice altă experiență”, a declarat Julia Simpson, președinte și CEO al WTTC, în deschiderea conferinței de turism ITB Berlin. „Acum creștem puternic și ne întoarcem la – sau chiar depășim – nivelurile din 2019″, a spus ea despre sectorul de turism.

Numărul persoanelor dispuse să cheltuiască mai mult pe călătorii ar putea fi și mai mare, pe măsură ce costurile cresc. „Există o adevărată deconectare între călători și industrie ” a semnalat Jennifer Andre, vicepreședinte global pentru dezvoltarea afacerilor la Expedia Group Media Solutions. Mai mult de patru din 10 persoane (43%) au declarat că își vor crește bugetul pentru călătorii în 2023, în timp ce o treime (31%) îl vor menține la fel, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Expedia Group în rândul a 11.000 de persoane din 11 țări. „Acest lucru este semnificativ, având în vedere dificultățile economice de care auzim”, a declarat Jennifer Andre, în timp ce prezenta un raport la ITB Berlin.

Cu toate acestea, această cifră rămâne totuși sub așteptările industriei. Unul din șase (58%) profesioniști din turism anticipaseră că turiștii vor cheltui mai mult în acest an. „Există o adevărată deconectare între călători și industrie”, a spus Jennifer Andre. În timp ce mulți consumatori au declarat că intenționează să aloce o parte mai mare din portofelul lor pentru călătorii în acest an, studiul Expedia a constatat că inflația este în continuare principala preocupare, care va avea un impact asupra planurilor de călătorie în următoarele 12 luni. Mulți profesioniști din industrie nu au reușit să recunoască această durere, calificând riscurile de sănătate, siguranță și restricțiile de călătorie ca fiind o preocupare mai mare pentru consumatori.

Prețurile scăzute, principalul criteriu de a alege să călătorești

Mai mult de un sfert (27%) dintre consumatori au declarat că găsirea unor prețuri atipice, adică scăzute, de călătorie a fost principalul lor criteriu în alegerea plecării în vacanță din acest an. Această tendință a fost identificată de doar 15% din industrie.

Acest lucru ar putea însemna că firmele de turism nu reușesc întotdeauna să le ofere consumatorilor ofertele pe care le caută. „Profesioniștii din industrie subestimează impactul inflației și sensibilitatea actuală a consumatorilor la preț. În toate modurile de călătorie, cazare și activități, prețurile scăzute se află printre primele trei considerente pentru consumatori”, arată raportul ITB Berlin.

De fapt, finanțele săzute au deja un impact asupra obiceiurilor de călătorie. „Pentru că este mai scump, vor să se asigure că vor profita la maximum de el.” a declarat Karelle Lamouche , director comercial global al grupului hotelier Accor, pentru CNBC Travel, menționând că mulți clienți optează acum pentru sejururi mai lungi atunci când călătoresc. „Consumatorul alege să își protejeze bugetul de călătorie”, chiar dacă se confruntă cu inflația și costurile mai mari ale energiei, a semnalat Lamouche.

Același lucru este valabil și pentru activitățile din timpul călătoriei, potrivit lui Johannes Reck, fondator și director executiv al platformei globale de rezervări de excursii Get Your Guide, cu sediul la Berlin. „Oamenii sunt foarte sensibili la preț”, a spus Reck despre consumatori, care se încadrează în mare parte în categoria de vârstă cuprinsă între 30 și 50 de ani pe platforma sa. De asemenea, clienții fac acum rezervări cu mai mult timp înainte, a spus el, ceea ce a determinat Get Your Guide să lanseze o opțiune rezervă acum, plătește mai târziu” pentru a-i ajuta pe călători să își repartizeze costurile de călătorie.

Entuziasmul consumatorilor pentru călătorii a contribuit la redresarea industriei după ani de restricții. Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite a declarat că se așteaptă ca piața globală a turismului să recupereze în acest an între 80% și 95% din nivelurile anterioare pandemiei. În 2022, această cifră a ajuns la aproximativ 63%, conform CNBC.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.