Infofinanciar > Info > Călătorii ieftine prin Europa din 2023! De unde își pot lua românii bilete de avion începând cu 20 de euro
Info

Călătorii ieftine prin Europa din 2023! De unde își pot lua românii bilete de avion începând cu 20 de euro

Avion, Sursă foto: Destinatii.net
Sursă foto: Destinatii.net

Reprezentanții platformei de rezervări Vola au anunțat că, din ianuarie 2023, românii își vor putea achiziționa bilete de avion începând de la 20 de euro pentru a vizita cele mai căutate destinaţii din Europa. Potrivit analizei companiei, tarifele vor fi apropiate celor dinainte de pandemie.

Acest lucru se va întâmpla, deoarece companiile aeriene low-cost vor lansa o mulține de promoţii și reduceri în anul 2023, au mai precizat cei de la Vola.

„În timpul pandemiei companiile aeriene s-au confruntat cu lipsa personalului, cu un număr de zboruri sau locuri pe zbor cu mult reduse faţă de perioada pre-pandemică, aeroporturile nu aveau suficient personal pentru a asigura serviciile la sol, iar călătorii şi-au schimbat stilul de a călători. Cu toate aceste elemente necunoscute, sistemul de preţuri şi promoţii nu a mai fost o prioritate şi nici nu s-au respectat vechile perioade de rezervare şi promoţii. Vestea bună este că, începând cu anul 2023, promoţiile la biletele de avion vor aduce preţuri similare cu cele dinainte de pandemie şi că vom vedea din nou bilete de avion sub 50 euro pentru cele mai iubite destinaţii europene. Primele promoţii sunt deja active, astfel că românii pot găsi chiar şi acum bilete de avion pentru anul 2023 începând de la 20 de euro/zborul”, se arată în analiza celor de la Vola.ro, scrie Observator.

Cele mai ieftine zboruri

Specialiştii platformei Vola au precizat că, în următoarele săptămâni, companiile aeriene vor reduce substanțial prețurile biletelor de avion. Astfel, românii vor beneficia de zboruri mai ieftine în ianuarie, februarie şi prima parte a lunii martie.

„Ianuarie 2023 este o perioadă bună pentru călătorii din capitala României către diferite destinaţii din Europa şi dincolo de ea. În mod normal, încurajăm călătorii să rezerve pe cât posibil din timp pentru a obţine cel mai mic tarif şi cel mai un preţ.”, a susținut Daria Sergeeva, expert în comunicare la o companie aeriană, pentru cei de la Observator.

De altfel, în mod tradiţional, luna ianuarie este perioada din an în care tarifele biletelor sunt cele mai mici. De acest fenomen, numit și Ieftinuarie, pot profita românii care sunt dornici să viziteze țări de pe continentul european.

„Turiştii nu mai sunt nevoiţi să vâneze preţurile cele mai mici în funcţie de destinaţie sau programul de zbor al liniilor aeriene, deoarece pot achiziţiona bilete de avion mai ieftine pentru majoritatea destinaţiilor din Europa. Cele mai ieftine tarife sunt pentru rutele clasice, cum sunt Bucureşti – Milano, Bucureşti – Viena sau Bucureşti – Madrid, unde românii aleg să-şi facă un scurt city-break, o vacanţă la ski sau să-şi viziteze familia”, au scris reprezentanții Vola în analiza sa.

Astfel, pentru un zbor la Milano, Londra sau Viena, românii vor trebui să scoată din buzunar 20 euro/ bilet. În topul celor mai ieftine destinații se află și Veneția (de la 26 euro/ bilet).

Ceva mai sus se află Roma și Bruxelles, unde prețurile încep de la 30 euro/ bilet.

Sfaturi pentru a cumpăra bilete de avion ieftine

Experții ne oferă mai multe sfaturi pentru a reuși să achiziționăm bilete de avion mai ieftine și să nu ne lăsăm păcăliți de unele practici ale companiilor aeriene.

Astfel, dacă vrem să nu ne crească preţul biletului de avion din cauza căutărilor succesive pentru o anumită destinaţie, specialiștii ne recomandă să navigăm pe internet în modul Incognito.

De asemenea, experții ne spun să optăm pentru zbouri cu escală, atunci când trebuie să parcurgem distanțe lungi, deoarece cele directe sunt mai scumpe. Dacă vom face acest lucru, putem scădea costul biletului de avion la jumătate.

Un alt sfat oferit de specialiști este acela de a căua biletele de avion dorite după miezul nopții sau dimineața devreme, când nu sunt mulţi internauți online, iar prețurile sunt scăzute.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.