Infofinanciar > Lumea la zi > Încă un cutremur lovește Turcia! Epicentrul a fost aproape de Istanbul
Lumea la zi

Încă un cutremur lovește Turcia! Epicentrul a fost aproape de Istanbul

sursa foto property Turkey
sursa foto property Turkey

Joi, 16 martie, s-a înregistrat un nou cutremur în provincia Bolu din Turcia, la aproximativ 250 de kilometri distanță de Istanbul. Cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade pe scara Richter, la 10 kilometri adâncime în sol.

Un nou cutremur a fost înregistrat într-o provincie din Turcia, Bolu, la 250 km distanță de cel mai mare oraș din țară și din Europa, Istanbul. Conform United States Geological Survey, seismul a avut o adâncime de 10 kilometri, a avut șase replici și o magnitudine de 4,8 grade pe scara Richter.

În ultimele 24 de ore  au avut loc 56 de cutremure la nivel mondial, cel mai mare dintre toate având loc în insulele Kermadec, lângă Noua Zeelandă, la o adâncime de 22 km și cu o magnitudine 7.0 pe scara richter, conform United States Geological Survey.

După cutremurul din Turcia Earthquaketrack.com a raportat și un alt seism în Iran, tot la zece kilometri adâncime, de o magnitudine de 5.2 pe scara richter.

Peste 48.000 de victime în dezastrul din Turcia

Numărul victimelor cutremurului din luna februarie din Turcia a depășit 48.000 de persoane și urcă spre 49.000, a transmis Ministrul Afacerilor Interne turc, Suleyman Soylu, luni. La momentul actual autoritățile se străduiesc, în continuare, să monteze corturi pentru oamenii care au rămas fără adăpost. În unele zone se redică mici orașe din containere. Numărul total de morți, inclusiv cei uciși în Siria, a urcat la peste 54.000.

Vorbind la o conferință de presă la Malatya, una dintre provinciile afectate de cutremure, Soylu a spus că bilanțul din Turcia include 6.660 de cetățeni străini, majoritatea sirieni, adăugând că autoritățile încă încearcă să identifice 1.615 victime, informează Reuters.

Peste 115.000 de răniți în cutremurele din Turcia

Seismele puternice și replicile au rănit peste 115.000 de persoane în Turcia și au lăsat milioane de oameni să se adăpostească în corturi sau să caute să se mute în alte orașe.

Președintele Tayyip Erdogan s-a angajat să reconstruiască case într-un an, dar vor trece multe luni până când mii de oameni își vor putea părăsi corturile sau locuințele containerelor și cozile zilnice pentru mâncare și se vor muta în locuințe permanente.

Soylu a spus că guvernul intenționează să instaleze 115.585 de containere pentru tot atâtea familii în 239 de locații din regiunea afectată. El a spus că au fost înființate până acum 23 de locații și au fost instalate 21.000 de containere, în care locuiesc 85.000 de oameni.

El a spus că de la cutremur au fost instalate 433.536 de corturi în 354 de locații, adăugând că întreprinderilor li se vor oferi noi locuri de muncă temporare în următoarele 10 zile.

În timpul unei vizite duminică la Hatay, una dintre regiunile cele mai afectate, Erdogan a declarat că Qatar s-a angajat să trimită 10.000 de containere, care au fost folosite în timpul Cupei Mondiale de fotbal de la sfârșitul anului trecut.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.