Infofinanciar > Lumea la zi > Încă un atac la adresa Occidentului! Serghei Lavrov acuză vestul de „cancel culture” față de marii scriitori ruși
Lumea la zi

Încă un atac la adresa Occidentului! Serghei Lavrov acuză vestul de „cancel culture” față de marii scriitori ruși

Lavrov - sursa foto: TASS
Sursa foto: TASS

Serghei Lavrov, ministrul rus de externe a acuzat vineri Occidentul că duce un război total împotriva Rusiei. El a continuat spunând că durata acestuia va fi una îndelungată, transmite AFP, conform Agerpres.

În cadrul unei reuniuni a conducătorilor regiunilor din Rusia, Lavrov a adus acuzații la adresa occidentalilor și că această situație va fi una pe o perioadă îndelungată.

„Statele Unite şi sateliţii lor îşi dublează, triplează, cvadruplează eforturile de a limita Rusia, folosind un instrumentar foarte larg: începând cu sancţiunile economice unilaterale până la propaganda profund mincinoasă în spaţiul media mondial”, a mai spus ministrul.

Occidentul aplică tot mai multe sancțiuni Rusiei din cauza ofensivei militare pornite în februarie împotriva Ucrainei.

„Cancel culture”

Lavrov a atacat şi aşa-numita „cancel culture” (cultură a anulării ) şi a susţinut că occidentalii interzic clasici cum ar fi Ceaikovski, Dostoievski, Tolstoi sau Puşkin.

În Rusia, și-au încetat cooperarea cu rușii numeroase instituții culturale occidentale. De asemenea, au fost interziși artiști care susțin ofensiva împotriva Ucrainei, notează France Presse.

Oficialii de la Moscova îi acuză pe conducătorii țării atacate că sunt neonaziști, care se fac vinovați de un presupus genocid al populației rusofone. Totodată, ei afirmă despre Occident că luptă împotriva Rusiei prin intermediari.

Lavrov și evreii 

Referitoare la același subiect al „denazificării” Ucrainei, Serghei Lavrov a spus despre președintele Zelenski că este evreu.

„Și ce dacă Zelenski este evreu. Acest fapt nu anulează elementele naziste din Ucraina. Cred că și Hitler avea sânge evreiesc”, a declarat Lavrov, adăugând că „unii dintre cei mai mari antisemiți sunt evrei.”

În urma acestor declarații, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid a fost extrem de deranjat. Acesta a spus că declarațiile sale sunt „de neiertat, scandaloase și o greșeală istorică”.Cel care a reparat greșeala lui Lavrov a fost chiar Putin. El și-a cerut scuze pentru declarațiile ministrului.

Bennett, după o convorbire telefonică cu liderul de la Kremlin, a spus că a acceptat scuzele și i-a mulțumit lui Putin pentru clarificarea poziției sale.

Situația dintre cele două țări este una destul de încordată. „Israelul poate rupe relațiile cu Rusia”

„Nu a existat colaborare, ci doar șantaj sau manipulare. Cu mult înainte de Holocaust au existat negocieri pentru a putea salva evreii din Germania. Dar statul german cerea bani, era un șantaj, nici vorba de cooperare. Așa a făcut și Ceaușescu, de altfel, a ‘vândut’ evreii pentru valută forte. Când a început Holocaustul, naziștii au cerut Consiliilor Evreiești liste cu numele celor care făceau parte din comunitate. Dacă nu le predau, familiile lor erau ucise. Iar oamenii nu știau că listele vor fi folosite pentru deportări în lagărele morții. Repet, e o mizerie cumplită să spui că astfel de oameni – niște victime care nu aveau opțiuni- colaborau cu naziștii”, spune istoricul Ovidiu Raețchi.