Infofinanciar > Lumea la zi > Kremlinul a reacționat acuzațiilor primite din partea diplomatului rus! „Nu mai este cu noi, este împotriva noastră”
Lumea la zi

Kremlinul a reacționat acuzațiilor primite din partea diplomatului rus! „Nu mai este cu noi, este împotriva noastră”

Dimitri Peskov Si Putin sursa: gandul.ro
sursa gandul.ro

 Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a afirmat că diplomatul rus angajat la ONU, „nu mai este cu noi”! După ce, acesta a făcut niște afirmații care pune statul rus într-o lumină proastă. 

O ieșire publică pentru a prezenta și „partea de adevăr” a rușilor în acest subiect, a fost făcută de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, la solicitarea CNN. Acesta a fost întrebat despre scrisoarea lui Bondarev, în care acesta critica actualul regim al lui Vladimir Putin că vrea să rămână la putere „pentru totdeauna”. Fostul diplomat rus a precizat, de asemenea, că îi este rușine de Rusia în contextul invaziei declanșate în 24 februarie și că nu vrea să fie implicat în consecințele urmate de acțiunile guvernului rus.

Cine nu este cu noi, este împotriva noastră

Kremlinul nu este la curent cu această scrisoare. Dacă a fost angajat al Ministerului de Externe, atunci aceasta este o întrebare pentru Ministerul rus de Externe. Putem spune doar că domnul Bondarev nu mai este cu noi, mai degrabă, este împotriva noastră. Are o poziție în care condamnă acțiunile conducerii ruse, iar acțiunile conducerii ruse sunt susținute de aproape întreaga populație a țării noastre. Asta înseamnă că acest domn s-a pronunțat împotriva opiniei generale consolidate din țara noastră.” declară Dimitri Peskov.

Mesajul dur al lui Boris Bondarev

„Timp de douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături ale politicii noastre externe, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea așa cum mi-a fost pe 24 februarie, anul acesta. Războiul agresiv declanşat de Putin împotriva Ucrainei şi de fapt împotriva lumii occidentale nu este doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci şi, probabil, cea mai gravă crimă împotriva poporului rus, cu o literă Z care ne blochează toate speranţele şi perspectivele unei societăţi libere şi prospere în ţara noastră. Astăzi, Ministerul rus al Afacerilor Externe nu este despre diplomație. Totul este despre război, minciuni și ură„, se arată printre alte critici în scrisoarea trimisă de Bondarev prin e-mail la aproximativ 40 de diplomați