Infofinanciar > Lumea la zi > Twitter, bună de plată. Amenda consistentă pe care autoritățile americane i-au dat-o platformei de socializare
Lumea la zi

Twitter, bună de plată. Amenda consistentă pe care autoritățile americane i-au dat-o platformei de socializare

twitter sursă foto unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

Autoritățile federale de reglementare din SUA au anunțat miercuri că Twitter va plăti o amendă de 150 de milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile potrivit cărora a folosit în mod înșelător datele personale pe care le-a colectat pentru a direcționa publicitatea.

Conform Wasinghton Post, este una dintre cele mai mari înțelegeri privind confidențialitatea la care au ajuns autoritățile federale de reglementare cu un gigant tehnologic.

Comisia Federală pentru Comerț și Departamentul de Justiție au declarat că companiei i se va interzice să profite de pe urma datelor „colectate în mod înșelător” și va fi obligată să notifice cei peste 140 de milioane de utilizatori care au fost afectați că le-a folosit numerele de telefon și adresele de e-mail pentru publicitate.

Facebook a primit o amendă mult mai mare în 2019

Amenda pentru Twitter este semnificativ mai mică decât sancțiunea Facebook din 2019, în valoare de 5 miliarde de dolari și se ridică la aproximativ 13% din veniturile Twitter în primul trimestru al anului 2022.

Sancțiunea de 150 de milioane de dolari reflectă gravitatea acuzațiilor aduse împotriva Twitter, iar noile măsuri substanțiale de conformitate care vor fi impuse ca urmare a înțelegerii propuse astăzi vor contribui la prevenirea altor tactici înșelătoare care amenință viața privată a utilizatorilor”, a declarat procurorul general Vanita Gupta într-un comunicat.

„Păstrarea securității datelor și respectarea confidențialității este un lucru pe care îl luăm extrem de în serios și am cooperat cu autoritățile la fiecare pas. În continuare, vom continua să facem investiții în această activitate, inclusiv să construim și să evoluăm procesele, să implementăm măsuri tehnice și să realizăm audituri și rapoarte regulate pentru a ne asigura că reducem riscurile la fiecare nivel și funcție din cadrul Twitter.” a declarat compania ca răspuns la înțelegere.

Twitter a anunțat pentru prima dată în 2019 că a gestionat „din greșeală”, datele personale ale utilizatorilor în scopuri publicitare. Mai recent, în 2020, compania a suferit o încălcare a datelor care a vizat politicieni și miliardari de profil înalt, inclusiv Elon Musk.