Infofinanciar > Lumea la zi > Igor Dodon, reacție după ce a fost reținut. Ce părere are despre dosarul său și în cine are încredere fostul președinte
Lumea la zi

Igor Dodon, reacție după ce a fost reținut. Ce părere are despre dosarul său și în cine are încredere fostul președinte

Igor Dodon - sursa foto - playtech.ro
Sursa foto - playtech.ro

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis primul mesaj după momentul în care a fost reținut pentru o perioadă de 72 de ore. Conform președintelui de onoare al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, această reținere este opera actualei guvernări, în frunte fiind Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate. Fostul șef de stat afirmă că dosarul în care este vizat este unul politic și „cusut cu ață galbenă”, conform postării de pe social media.

Igor Dodon se declară nevinovat și spune că dosarul în care este anchetat are un scop special, mai precis formarea unor reacții negative din partea publicului.

Ce mesaj are Igor Dodon după ce a fost arestat

Mesajul a fost publicat pe pagina lui de Facebook, prin intermediul avocaților lui și sună în felul următor: „Nu e prima dată când am devenit ținta unei justiții regizate și dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public. Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției. Vreau să vă asigur că pentru fiecare element care prezintă interesul procurorilor eu am explicațiile și justificările necesare, pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupție și ilegalitate. Acesta e un dosar politic cusut cu ață galbenă. Și sunt sigur că o judecată corectă și necontrolată politic îmi va da dreptate.”.

Igor Dodon spune că, fiindcă se afla în impas, actuala guvernare a făcut exact cum făcea și regimul lui Plahotniuc. Mai precis, a fost identificată cea mai mare forță a opoziției, respectiv principalul lider al adversarilor și l-au „lovit cu toată puterea”. Metodele prin care spune fostul președinte că a fost atacat sunt: plasarea în arest, defăimarea imaginii prin mass-media și chiar hărțuire.

Acesta spune că arestarea lui nu înseamnă că vor veni imediat acele „vremuri bune” promise, menționând că peste câteva săptămâni, oamenii vor cere din nou de la conducerea țării un stil de viață mai bun.

Are încredere totală în colegii de partid

În finalul mesajului de pe Facebook, Igor Dodon, se adresează și colegilor lui de partid, spunând că: „Sunt sigur că toți colegii mei din Partidul Socialiștilor vor ști să fie alături de cerințele și de revolta cetățenilor. Cu fermitate și cu determinare politică, noi am scăpat de regimul lui Plahotniuc, care a capturat statul. Tot prin poziție fermă și prin curaj vom pune la respect și vom înlătura, dacă trebuie, regimul PAS, care distruge țara. Eu aici voi rezista. Voi, stimați colegi, rezistați acolo unde sunteți, la libertate, și demonstrați că sunteți cea mai importantă forță politică din interiorul țării. Demonstrați că sunteți forța care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea țării nimănui și că sunteți atenți la vocea poporului.”.