Infofinanciar > Lumea la zi > Gură de aer pentru Barcelona. Suma care ar putea redresa bugetul clubului
Lumea la zi

Gură de aer pentru Barcelona. Suma care ar putea redresa bugetul clubului

stadion barcelona unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

FC Barcelona este foarte aproape să semneze o înțelegere cu consorțiul condus de Fanatics și Investindustrial, companii ce activează în domeniul marketingului. Tranzacția ar aduce 200 de milioane de euro în conturile clubului catalan, greu încercat financiar în ultimii 2 ani.

Potrivit informațiilor oferite de către cotidianul spaniol Mundo Deportivo, consorțiul format din Fanatics și Investindustrial ar urma să plătească aproximativ 200 de milioane de euro pentru 49% din pachetul de acțiuni pe ramura de branding & marketing a clubului blaugrana.

Tranzacția cu firmele de marketing ar aduce puțină liniște pentru gruparea de pe Camp Nou în condițiile în care datoriile clubului sunt în continuare de peste 1.5 miliarde de euro, conform Forbes.  Noul contract nu va schimba puterea exercitată de șefii clubului, datorită celor 51% din acțiuni, Joan Laporta va avea în continuare ultimul cuvânt de spus, indiferent de acțiunea de marketing propusă.

„Este ceva mai puțin decât ceea ce au oferit inițial în cadrul Barça Corporate, dar situația s-a schimbat foarte mult într-un an, iar acel proiect s-a bazat foarte mult pe figura lui Messi”, a declarat o persoană care cunoaște negocierile pentru El Mundo Deportivo.

Banii din tranzacție ar salva bugetul pe 2021-2022

Clubul dorește să oficializeze acordul în următoarele săptămâni, deoarece este singura modalitate posibilă de a echilibra conturile pentru 2021-2022, având în vedere nerespectarea bugetului inițial.

Aceasta este una dintre pârghiile economice pe care clubul încerca să le activeze pentru a-și ridica puterea financiară și pentru a putea aborda operațiunile sportive în vara anului viitor. Cu toate acestea, până când Barça va genera un profit de 590 de milioane de euro și va compensa pierderile făcute în timpul pandemiei, va trebui să-și alinieze masa salarială la plafonul salarial din LaLiga pentru a putea aloca toate veniturile pentru angajări sau noi investiții.

Datorită dificultăților financiare, antrenorul catalan s-a arătat dezamăgit de faptul că Barcelona nu poate concura cu cele mai bogate cluburi pe piața transferurilor. „Este păcat, nu suntem capabili să concurăm cu ei, nu avem resursele necesare”, a spus Xavi, conform GSP.