Infofinanciar > Lumea la zi > Germania contribuie cu zeci de milioane de euro la ajutorul copiilor din Ucraina! Invazia a cauzat extrem de multe victime
Lumea la zi

Germania contribuie cu zeci de milioane de euro la ajutorul copiilor din Ucraina! Invazia a cauzat extrem de multe victime

copii ucraina eurochild.org
Sursa: eurochild.org

Germania a contribuit cu 35 de milioane de euro pentru fondul ONU pentru copii (UNICEF) din Ucraina pentru a-i ajuta pe micii ucraineni care se confruntă cu invadarea Rusiei, conform anunțului făcut de ambasada Berlinului în Ucraina.

Germania a direcţionat fondurile către protecţia copiilor, reînnoirea proceselor educaţionale, accesul la servicii de igienă şi salubritate şi sistemul de protecţie socială a copiilor din centrul şi vestul Ucrainei, în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro, prin intermediul Ministerului german pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ) şi al Băncii de Dezvoltare KfW.

Ororile aduse de invazia lui Puțin asupra copiilor nevinovați din Ucraina

Conform biroului Procurorului General, cel puțin 450 de copii au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina, de la 24 Februarie 2022. Un număr de alți 863 de copii ucraineni au fost răniți în urma atacurilor purtate de ruși.

Nu doar atât, dar Procuratura Generală a precizat că, pe lângă numărul de victime de mai sus, 331 de copii se află în acest moment dați în dispariție de către familiile lor. În plus, după anexarea ilegală de către Rusia a celor 4 regiuni ucrainene, pe care aceștia le consideră ca fiind teritorii de drept ale Rusiei, Moscova a început un proces de evacuare forțată a locuitorilor ucraineni ale acestor zone.

Astfel, oamenii sunt deportați în diferite părți ale Rusiei, indiferent dacă aceștia își doresc sau nu, ori îi forțează să rămână în regiunile anexate, unde au început deja să indroducă măsuri de “integrare” rusească (spre exemplu, impunerea de Pașapoarte rusești pentru cei care își doresc să beneficieze în continuare de drepturi fundamentale).

În cadrul persoanelor deportate ilegal în Rusia, un total de 13.613 mii este reprezentat doar de copii, potrivit Procuraturii Generale.

Însă nici pe teritoriul rămas Ucrainei lucrurile nu stau mai bine când vine vorba de bună starea copiilor. Atacurile rusești asupra Ucrainei ar fi avariat 3.126 de unităţi de învăţământ şi ar fi distrus complet 337, precizează Mediafax.

Germania a promis și un ajutor pentru iarnă

Recent, pe 13 decembrie, Germania i-a mai promis Ucrainei un ajutor de 53,2 milioane de dolari pentru sprijinirea populației ucrainene pe timp de iarnă, în urma atacurilor rusești constante asupra infrastructurii sale critice, care au lăsat milioane de civili fără energie, curent, apă și căldură.

Într-o postare pe Twitter, ministrul de externe al Germaniei Annalena Baerbock a susținut că Putin încearcă să „rupă ucrainenii cu tactica sa brutală de a-i arunca în frig”, adăugând: „Nu vom lăsa să se întâmple asta”, scrie Timpul.md.

Aceasta a mai spus că „Bombele lui Putin înseamnă că medicii trebuie să opereze inima unui băiat la lumina telefoanelor lor mobile. Că copiii fac temele la lumina lumânărilor cu pălării, eșarfe și jachete”, susținând cauzele copiilor din Ucraina.