Infofinanciar > Lumea la zi > Biden s-a săturat! Ce metode va folosi pentru a-l scoate pe Putin din Ucraina
Lumea la zi

Biden s-a săturat! Ce metode va folosi pentru a-l scoate pe Putin din Ucraina

Joe biden sursă foto cnn.com
Credit imagine: cnn.com

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat în ziua de luni că îl ingrijorează faptul că Vladimir Putin, președintele Rusiei, nu are nicio cale de a ieși din războiul cu Ucraina. Conducătorul Americii a spus acest lucru în cadrul unei strângeri de fonduri care a avut loc într-o suburbie din Washington.

Tot Joe Biden spune despre șeful de stat rus că a avut o părere greșită atunci când a pornit războiul contra Ucrainei. Mai precis, conform președintelui Statelor Unite, liderul de la Kremlin credea că aceste acțiuni vor afecta, până la destrămare, NATO și Uniunea Europeană. Rezultatul a fost total opus, pentru că multe țări din Europa, dar și America au oferit sprijin Ucrainei.

Asediul rus asupra Kievului a fost înfrânt în cele din urmă, în luna martie de o extrem de puternică rezistență din partea Ucrainei. Rusia a trimis și în aprilie mai multe trupe care au atacat partea de est a țării, însă câștigurile au fost mult mai lente decât se aștepta liderul rus.

Joe Biden îl consideră pe Putin drept un om extrem de calculat, însă, ce îi dă de gândit acum este faptul că liderul de la Kremlin nu are, la momentul actual, nicio cale de ieșire din război. Președintele Statelor Unite încearcă să găsească o soluție în cazul acestei situații, conform Reuters.

Alte declarații ale lui Biden despre Putin

Deși crede despre Putin că este calculat în ceea ce privește deciziile lui, Biden, în luna aprilie, conform digi24, nu s-a ferit să își expună părerea despre lucrurile pe care armata rusă le-a făcut în Ucraina. Președintele de la Casa Albă spune : „S-ar putea să vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha. Acest lucru arată că este un criminal de război. Dar trebuie să adunăm informațiile. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile, astfel încât acesta să poată fi un proces real – să avem un proces pentru crime de război. Tipul ăsta e o brută și ceea ce s-a întâmplă în Bucha este scandalos și toată lumea a văzut.”.

Această declarație a lui Joe Biden a venit la scurt timp după ce Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a acuzat Rusia de faptul că a comis un act de genocid în țara lui, la o zi după ce au fost descoperite cadavrele de la Bucha. Totuși, Rusia a negat aceste acuzații, mai mult, a spus că Ucraina a înscenat aceste lucruri.