Infofinanciar > Esential > EXCLUSIV! Vacanțele de vis pentru 2023! Destinații turistice pentru toate bugetele, prezentate de un specialist în turism
Esential

EXCLUSIV! Vacanțele de vis pentru 2023! Destinații turistice pentru toate bugetele, prezentate de un specialist în turism

Alin Burcea, Robert Turcescu și Dan Andronic, podcast EVZ Play
sursă foto: EVZ Capital

Chiar dacă este încă luna ianuarie, iar sezonul estival este departe, deja foarte mulți români își programează și gândesc în detaliu vacanțe, sejururi sau city break-uri pentru perioada caldă a anului. Tocmai în acest sens, Alin Burcea, CEO și fondator al agenției de turism Paralela 45, consultantul în domeniu, vine la podcastul EVZ Play cu cele mai utile sfaturi și îndrumări.

În ciuda recesiunii și crizei economice, românii sunt interesați să achiziționeze pachete turistice, „Turcia se vinde extraordinar de bine”, a arătat unul dintre cei mai avizați consultanți în turismul autohton.

Reduceri fabuloase, de 30-40%, pe relația Turcia

Expertul în turism le recomandă românilor care doresc să obțină cel mai bun raport calitate-preț la pachetele turistice ale sezonului estival 2023 să achiziționeze din timp pachete pe relația Turcia și în special Anatolia.

„În ultima parte a lui decembrie și ianuarie e un boom, e o creștere fantastică. Ne apropiem de vânzările din 2019. „Turcia se vinde extraordinar de bine, mai ales acum când sunt reducerile foarte mari. avem reduceri foarte mari”, a subliniat Alin Burcea.

2022, un dezastru pentru Litoral

Pe de altă parte, invitatul a atras atenția că sezonul estival 2022 pe Litoral a fost cel mai slab din istorie, cauzele fiind multiple. Un studiu de caz aparte în acest tablou de ansamblu îl reprezintă Mamaia, căreia i s-a făcut multă antireclamă, una din influențele majore care au compromis sezonul turisitic pe Litoral.

„Destinaţiile din ţară sunt cam aceleaşi, nu au apărut destinaţii noi. Litoralul s-a vândut mai slab ca în alţi ani, şi nici nu au fost multe hoteluri deschise de 1 Mai pe Litoral. (…) La Mamaia e antireclamă, a detaliat Alin Burcea în studioul EVZ-Capital.

Românii se dau în vânt după destinațiile exotice

Fondatorul prestigiosului tour operator Paralela 45 a făcut și o descriere a sezonului la momentul 1 Mai, de asemenea unul important pentru anul turistic 2022 în preferințele românilor.

„În străinătate, s-a vândut foarte bine Egipt, Hurghada/Sharm, câteva chartere pe insulele greceşti, Bulgaria (şi ca urmare a anulării tuturor restricţiilor), individual Grecia-Thassos în primul rând, şi câteva chartere pe Antalya”, adaugă el.

O recomandare pe care Alin Burcea o face românilor pentru anul 2023 este un pachet pe relația Iordania-Israel, „o experiență fabuloasă”, apreciază acesta. Pe lista de preferințe a românilor se numără și destinațiile exotice cum ar fi Insulele Maldive.

Chestionat de jurnalistul Dan Andronic care consideră că este cel mai abil investitor privat în turismul românesc, Alin Burcea l-a nominalizat pe Mohammad Murad, deținătorul lanțului hotelier Phoenicia de pe Litoral.