Infofinanciar > Lumea la zi > Dmitri Medvedev l-a îndemnat pe premierul Japoniei să-și pună capăt vieții! De ce a izbucnit propagandistul lui Putin
Lumea la zi

Dmitri Medvedev l-a îndemnat pe premierul Japoniei să-și pună capăt vieții! De ce a izbucnit propagandistul lui Putin

Medvedev, sursa foto Ziarul de Garda
sursa foto Ziarul de Garda

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a acuzat sâmbătă pe premierul Japoniei, Fumio Kishida, de “obediență rușionoasă” față de SUA, sugerându-i acestuia să își ia propria viață.

Declarație șocant de groaznică din partea lui Medvedev, fostul președinte al Rusiei și partener al lui Vladimir Putin, asupra premierului japonez Kishida. În urma unui șir întreg de acuzații și critici la adresa prim-ministrului Japoniei, fostul președinte rus a provocat reacții de dezgust când i-a propus acestuia să-și dea seppuku, în urma rușinezi cauzate de obediența sa față de Statele Unite.

Ce l-a pornit pe Medvedev împotriva premierului Kishida

Aliatul lui Putin, care ocupă acum poziția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei și al unui organism de supraveghere a industriei de apărare a reacționat la o întâlnire de vineri din capitala Washington dintre premierul Kishida și președintele SUA, Joe Biden. În cadrul întânirii diplomatice dintre cei doi lideri, amândoi au declarat că „Afirmăm fără echivoc că orice utilizare a unei arme nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate împotriva umanității și nejustificabil în niciun fel”.

Medvedev a declarat că afirmația celor doi lideri american și japonez dovedește “paranoia” purtată față de Rusia și „trădează memoria sutelor de mii de japonezi care au murit în exploziile de la Hiroshima și Nagasaki”. Acesta a făcut referire la al Doilea Război Mondial, când SUA și Japonia erau inamice. Un lucru straniu de menționat, având în vedere că Rusia și SUA au fost aliate în același război.

Fostul președinte a reiterat că premierul Kishida, în loc să ceară statului american despăgubiri pentru ce s-a petrecut în Japonia acum 80 de ani, acesta dovedește că este „doar un însoțitor de serviciu pentru americani”.

Îndemnarea la sinucid

În încheierea declarațiilor cu adevărat dure asupra premierului japonez, Medvedev a declarat că o astfel de Rușine nu poate fi spălată decât prin intermediul vechii tradiții japoneze seppuku. Aceasta este o formă de sinucid practicată de samuraii japonezi din trecut, prin care, în urma unei rușini mari provocate de un război pierdut sau a altor dezamăgiri aduse pe propria răspundere. Seppuku se practică prin străpungerea propriului stomac cu sabia de luptă.

Nu doar că l-a îndemnat la suicid, dar Medvedev a mai adăugat că acesta ar trebui să facă acest lucru la întoarcerea sa din SUA, în timpul ședinței de guvern de la Tokyo.

Medvedev și micile sale crize asupra Occidentului

De la începutul războiului, Medvedev amenință întruna că Occidentul se implică prea mult în treburile Rusiei din Ucraina, amestecare care, avertizează acesta, poate declanșa un război nuclear.

Acesta s-a referit în accesele sale de furie la ucraineni drept “gândaci”, lucru pe care Kievul în consideră ca fiind un limbaj de-a dreptul genocidar.

Prietenul său Putin a spus însă că țara sa nu a “înnebunit” și nu există un risc adevărat de război nuclear, însă amenințările sale și ale aliaților săi de la Kremlin sunt de luat în considerare. Acesta consideră propriul arsenal nuclear drept un factor de descurajare pur defensiv, potrivit Hotnews.