Infofinanciar > Lumea la zi > Rușii, cei mai creștini dintre creștini! Medvedev critică Ucraina pentru refuzul armistițiului: „Porcii nu au credință”
Lumea la zi

Rușii, cei mai creștini dintre creștini! Medvedev critică Ucraina pentru refuzul armistițiului: „Porcii nu au credință”

Dmitri Medvedev, Sursă foto: CNN
Dmitri Medvedev, Sursă foto: CNN

Potrivit lui Dmitri Medvedev, fost președinte rus, Kievul a refuzat „mâna bunăvoinței creștine” prin respingerea armistițiului de Crăciun „oferit” de Moscova, potrivit agenției ruse de presă.

Mesajul lui Medvedev, care ocupă funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate pentru Federația Rusă, a fost trimisă după ce Ucraina a respins încetarea focului, propusă de președintelui Vladimir Putin.

Putin a vrut un armistițiu temporar

Liderul rus a propus un armistițiu cu durata de de 36 de ore cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vechi, la propunerea Patriarhului Kirill al Rusiei.

„Având în vedere apelul Înalt Preasfințitului Patriarh Kirill, îi dau instrucțiuni ministrului Apărării al Federației Ruse să introducă un regim de încetare a focului pe întreaga linie de contact din Ucraina de la ora 12:00 pe 6 ianuarie a acestui an până la ora 24:00 pe 7 ianuarie anul acesta”, afirmă documentul publicat de serviciul de presă al Kremlinului.

Medvedev a scris pe canalul său de Telegram că „Ucrainenilor li s-a dat mâna milei creștine pentru marea sărbătoare. Liderii lor au respins-o. Cred că cei mai mulți dintre militarii noștri care au luat parte la operațiunea militară specială au oftat în liniște când au auzit refuzul (…) de a înceta focul în ziua de Crăciun. Mai puține probleme și șmecherii”, a scris vineri Medvedev pe canalul său de Telegram.”, potrivit HotNews.ro.

Mai mult, fostul președinte al Federației Ruse a susținut că îi compătimește pe „oamenii care sunt privați de posibilitatea de a merge la biserică”. „Porcii, pe de altă parte, nu au credință și niciun simț înnăscut al recunoștinței. Ei înțeleg doar forța brută”, a mai spus Medvedev.

Zelenski a refuzat oferta rușilor

În ajunul vechiului Crăciun ortodox, de rit vechi, Ucraina a respins oferta președintelui Vladimir Putin de încetare a focului timp de 36 de ore, declarând că nu va exista niciun armistițiu până când Rusia nu-și va retrage soldații invadatori de pe teritoriul ocupat.

În timp ce președintele american Joe Biden a declarat că liderul de la Kremlin căuta „o gură de aer proaspăt” prin anunțarea armistițiului temporar, Kievul a criticat încetarea focului ca fiind „ipocrizie” și a acuzat Moscova vrea să „cumpere timp”.

„Ei vor acum să folosească Crăciunul ca acoperire, chiar dacă pentru scurt timp, pentru a opri avansurile băieților noștri în Donbas și pentru a aduce echipamente, muniții și trupe mobilizate mai aproape de pozițiile noastre”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn, vorbind în rusă și nu în ucraineană.

„Ce le va aduce asta? Doar încă o creștere a pierderilor lor totale”, a mai spus liderul de la Kiev.

El a continuat spunând că „războiul aw va încheia fie când soldații voștri vor pleca, fie când noi îi vom arunca afară”.