Infofinanciar > Lumea la zi > Declarații halucinante ale unui oficial rus! Câți ucraineni trebuie să moară pentru denazificarea țării
Lumea la zi

Declarații halucinante ale unui oficial rus! Câți ucraineni trebuie să moară pentru denazificarea țării

razboi in Ucraina, Putin, sursa foto New Statesman
sursa foto New Statesman

Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial este unul dintre cele mai importante evenimente celebrate de către guvernul rus. Pentru ei, trauma războiului este una încă deschisă, având în vedere că sub conducerea lui Stalin au ajuns să moară aproximativ 20 milioane de ruși.

Cu paradă militară sau fără, situația războiului din Ucraina nu este atât de favorabilă pentru partea rusă. „Operațiunea militară specială” și-a atins obiectivele – a adus armata în regiunile Donețk și Luhansk, de unde probabil nu o să mai iasă în curând, dar a extins controlul Moscovei și până după Crimeea.

Cinismul operațiunii speciale

În acest context deputatul Alexei Juravlev este de părere că pacea poate fi atinsă numai dacă nici mai mult, nici mai puțin de 2 milioane de ucraineni ori părăsesc țara ori aleg să fie denazificați. Conform spuselor sale, citate de stiripesurse, „Denazificați – ceea ce înseamnă să fie distruși, nimic altceva”.

În acest timp, în Ucraina, ofensiva începe să-și revină și dă semnale că balanța de puteri s-a echilibrat după cele mai bine de 70 de zile de război. Raidurile aeriene ale Rusiei continuă să atace unele orașe ucrainene care se află sub asediu atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, în timp ce aviația sub comanda lui Zelenski bombardează cu succes Insula Șerpilor.

Este un continuu du-te vino pe frontul războiului

Ucrainenii au transmis că toți civilii blocați în tunelurile din Azovstal, Mariupol, au fost eliberați din combinat. Totodată, surse guvernamentale ale Ucrainei susțin faptul că Rusia nu mai deține superioritatea aeriană. Armata ucraineană a reușit să elibereze și câteva localități din estul Harkovului, unul dintre cele mai afectate orașe de război, atacat din prima zi.

Rușii au pierdut și unul dintre cele mai moderne tancuri fabricate de ei, T90M, în luptele din satul Stari Saltiv. Acolo se presupune că a fost staționată și a luptat Brigada 64 Mecanizată, cea considerată a fi responsabilă pentru masacrul de la Bucha. Pe lângă militarii ruși există, conform declarațiilor civililor ucraineni din zonă, și mercenari ai companiei Wagner.

„Corespondent TV: Un proiectil de artilerie a lovit această casă. E în flăcări. Aici locuiau civili. Și asta pare să fie răzbunarea rușilor pentru că au fost împinși de ucraineni spre graniță.

– Au ajuns rușii în partea asta a satului?

– S-a întâmplat mai demult. Noi locuim aici, în beci. Rușii au fost în centru, pe lângă școală”.