Infofinanciar > Lumea la zi > Cineva îi vrea răul lui Viktor Orban. „Dacă premierul ungar ar deceda în urma unui atac de cord ar fi un lucru corect.”
Lumea la zi

Cineva îi vrea răul lui Viktor Orban. „Dacă premierul ungar ar deceda în urma unui atac de cord ar fi un lucru corect.”

Viktor orban stare de urgenta
sursa playtech.ro

Este vorba despre un mesaj transmis pe rețeaua de socializare Facebook. În urma unei scăpări pe care a avut-o, Ambasadorul Austriei la Budapesta a fost convocat vineri la Ministerul ungar de Externe. Postarea este catalogată de Ungaria drept „grosolană şi profund şocantă”, potrivit MTI, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al MAE ungar Mate Paczolay.

Directorul general al ORF, Karl Pachner, afirmă în mesajul respectiv, care a fost între timp șters, că dacă premierul ungar Viktor Orban ar deceda în urma unui atac de cord ar fi „un lucru corect”. Acesta prin mesaj făcea referire la  la poziţia şefului guvernului ungar faţă de invazia Rusiei în Ucraina, conform Mate Paczolay, potrivit agenţiei de presă EFE – la poziţia şefului guvernului ungar faţă de invazia Rusiei în Ucraina.

Un atac de cord ar fi… destul de corect

Ministerul ungar de Externe aşteaptă o explicaţie de la ambasadorul Austriei în legătură cu această declaraţie pe care a calificat-o drept „grosolană şi profund şocantă”. Declaraţia împotriva liderului ultranaţionalist ungar, considerat cel mai mare aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin în cadrul Uniunii Europene, a fost virulent denunţată de Budapesta, consemnează EFE.

„Un atac de cord ar fi destul de corect, având în vedere constituţia sa şi potenţialul său de surescitaţie!”, a scris Karl Pachner pe pagina personală de Facebook, care ulterior şi-a cerut scuze.

Gest dezagreabil și inacceptabil de Austria

 Motivul lui Pachner, pentru a-și motiva furia faţă de Orban a fost că poziţia liderului ungar a întârziat aprobarea celui de-al şaselea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

„Evident, nu doresc moartea lui Orban”, a asigurat responsabilul ORF, care a spus că declaraţia sa a fost „sarcastică”, dar şi „puţin gândită şi confuză”, potrivit presei ungare şi austriece.

Guvernul austriac a calificat comentariul ca fiind „fără îndoială dezagreabil şi complet inacceptabil”, dar a ţinut să sublinieze că Pachner l-a făcut pe un cont privat de Facebook şi că aceasta nu are nimic de-a face cu poziţia oficială a ţării.