Lumea la zi

Bill Gates ia la țintă miliardarii lumii. „Cred că ar trebui să plătească o mulțime de impozite și să renunțe la averea lor în timp”

Bill Gates sursa foto Romania TV
sursa foto: Romania TV

Unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, Bill Gates, a explicat recent, într-o discuție deschisă avută pe platforma Reddit, că miliardarii lumii ar trebui să „plătească o mulțime de impozite şi să renunțe la averea lor în timp”. De asemenea, convorbirea cu oamenii de rând s-a extins și la un subiect mai sensibil, acela că oamenii cu averi mari ar trebui să aibă o anumită etică în această privință.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, se consideră un norocos că a ajuns să fie un miliardar, dar consideră că ideea de a începe o nouă afacere este un lucru bun, chiar dacă taxele cresc.

Bill Gates recunoaște că oamenii bogați pot pierde ușor legătura

Bill Gates, care a fost la un moment dat cel mai bogat om al lumii datorită companiei sale, Microsoft, a recunoscut, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe platforma Reddit care a avut loc zilele trecute, că „fiind bogat, poți pierde cu ușurință legătura și te poți raporta la evenimente”, răspunzând la o întrebare despre o posibilă etică a miliardarilor.

„A fi bogat te poate face cu ușurință să te desprinzi de acest lucru, dar el vede stimulentul de a începe noi afaceri ca fiind încă un lucru bun, chiar dacă taxele cresc”, a transmis Bill Gates, răspunzând la o întrebare a utilizatorului Reddit Mspalandas, co-fondator al Microsoft, dacă este posibil să existe „miliardari etici”.

„Nu blochez pe nimeni care aspiră să fie miliardar, dar asta e doar o opinie. Am fost foarte norocos”, a mai precizat fostul om de afaceri care în prezent se ocupă mai mult cu activități caritabile și a făcut un pas înapoi din conducerea companiei pe care a creat-o.

Miliardarul american i-a invitat pe utilizatorii Reddit să pună întrebări și despre munca sa la Fundația Bill și Melinda Gates, dar acestea au fost centrate mai mult pe viața de om bogat și taxarea celor mai avuți oameni din lume.

Omul de afaceri consideră că miliardarii ar trebui taxați mai drastic

De asemenea, Bill Gates a mai atras atenția că cei mai bogați oameni ai lumii ar trebui să renunțe la averea lor în timp și să fie taxați drastic pe timpul vieții, în condițiile în care câștigă cei mai mulți bani.

„În ceea ce-i privește pe cei bogați, cred că ar trebui să plătească o mulțime de impozite și ar trebui să renunțe la averea lor în timp. A fost foarte satisfăcător pentru mine și este principala mea preocupare în acest moment”, a explicat Bill Gates, acesta fiind unul dintre principalii miliardari ai lumii care au promis că își vor dona toată averea în scopuri caritabile.

Astfel, miliardarul și-a luat încă de anul trecut angajamentul să cedeze toată averea sa Fundației Gates, înființată tot de el și de soția sa. Mai mult, acesta a fondat The Giving Pledge alături de prietenul său miliardar, Warren Buffett, și de fosta soție Melinda Gates în 2010, pentru a încuraja miliardarii să se angajeze să renunțe la cea mai mare parte a averii lor. Totuși, anul trecut, doar 5 miliardari s-au angajat să se alăture „Giving Pledge”.

Bill Gates va fi bunic în 2023

Schimbând nota discuțiilor, Bill Gates a explicat în postarea sa de pe Reddit că și-a petrecut timpul gândindu-se la ceea ce contează cel mai mult pentru el odată cu începerea noului an și că a aflat recent că va fi bunic în 2023.

De asemenea, un alt utilizator l-a întrebat pe Gates de ce a cumpărat atât de multe terenuri agricole, întrebarea acumulând aproape 10.000 de voturi pentru. La această întrebare, Gates a răspuns că deține mai puțin de 1/4.000 de terenuri agricole din SUA și că a investit în agricultură pentru a genera locuri de muncă și a crește productivitatea americană.