Lumea la zi

Aroganță de Țar. Putin plantează copaci cu lopățica de aur

capital.ro
FOTO: capital.ro

Vladimir Putin, întâiul fiul al Federației Rusiei, a dat dovadă de un mare exemplu de activism civic și a plantat, în cursul zilei de joi, un copac în Samarkand, Uzbekistan, împreună cu alți lideri ai Organizației de Cooperare din Shanghai.

Se spune că scopul omului în viață este să construiască o casă, să facă un copil și să planteze un copac, liderul de la Kremlin a lua înserios această zicală și  s- a conformat. A plantat un copac după care, așa cum se face l-a și udat. Instrumentele pe care le-a folosit Putin în procesul de împădurire ar surprinde pe toată lumea. Lopata utilizată era din aur, imaginile oferite de postul de televiziune Rossiya 24 confirmă atitudinea arogantă și grandomania de care a dat dovadă în ultima perioadă Vladimir Putin.

Un astfel de instrument de lucru neobișnuit a fost necesar șefului statului pentru ceremonia de plantare a unei alei de stejari după negocierile bilaterale. Mai întâi, președintele a acoperit rădăcinile copacului cu pământ, iar apoi l-a udat cu grijă dintr-un stropitor de aur, relatează RIA Novosti.

putin trece pe gold

putin trece pe gold

Putin și acoliții săi folosesc instrumente din aur pentru a planta un banal copac

La operațiune au mai participat Kasîm-Jomart Tokaev – președintele Kazahstanului, Sadir Zhaparov –președintele Kârgâstanului, Președintele Tadjikistanului – Shehbaz Sharif, Emomali Rahmon întâiul om din Uzbekistan dar și Shavkat Mirziyevev reprezentantul delegației statelor OCC și nu în ultimul rând Aleksadr Lukașenko președintele Belarusului și aliatul lui Putin.

Lukașenko cu președintele Iranului Seyed Ebrahim Raisi și cel al Mongoliei Ukhnagin Khurelsukh au participat în calitate de șefi ai statelor observatoare în SCO, potrivit scooptrade.com

Fotografia în care Vladimir Putin foloește lopata de aur este confirmată și de serviciul de presă de la Kremlin. Ceremonia este un indicator clar al intenției reciproce de a consolida parteneriatul. Se așteaptă ca liderul rus să viziteze și complexul cultural și etnografic din Orașul Etern.

În altă ordine de idei în timp ce Putin poza în grădinarul cu lopata de aur de la Washington administrația americană a mai adăugat o pe lista persoanelor non-grata o serie de oficiali din anturajul liderului de la Kremlin printre care trebuie amintiți liderul cecen Kadîrovr responsabil de operațiunile armate ale Rusiei dar și alți oficiali cam 24 la număr, inclusiv bancheri.

Totodată, departamentele de Trezorerie și Comerț au sistat orice livrare de echipament sau de materiale informatice cu destinația Moscova sau Belarus cu scopul de a limita eforturile de reconstrucție ale trupelor rusești. Sancțiunile îi au în prim plan Maria Lvova Belova despre care se crede că a coordonat deplasarea forțată a mii de copii ucrainieni, în ciuda faptului că ocupă funcția de  șef al Comisiei Prezidențiale pentru drepturile copilului în cadrul cabinetului lui Putin, de la Kremlin.

Sancțiunie au ca obiectiv înghețarea oricăror active ale persoanelor vizate și limitarea tranzacțiilor financiare ale acestora dar și limitarea accesului pe piețele financiare.