Infofinanciar > Esential > ANALIZĂ: Tranzacțiile pe bază de NFT-uri ar putea însuma 10% din piața cripto până în 2025
Esential

ANALIZĂ: Tranzacțiile pe bază de NFT-uri ar putea însuma 10% din piața cripto până în 2025

NFT sursă foto dreamstime
sursă foto dreamstime

În timp ce lumea s-a luptat cu pandemia de COVID-19, piața de criptomonede a înregistrat creșteri nemaiîntâlnite până în prezent, mai ales în zona NFT-urilor, care s-au bucurat de o creștere „meteorică” în materie de adoptare a tehnologiei, scrie CryptoMonday.

Publicația a analizat trendurile din sectorul cripto, iar proiecțiile în materie de NFT și piața de criptomonede ar putea depăși pragul de 70 miliarde de dolari până în 2025. Creșterea anuală a pieței se așteaptă a fi de 21% din 2022 până în 2025. Dacă acest trend preconizat devine realitate asta ar însemna că veniturile realizate pe bază de NFT-uri ar putea ajunge la 6,9 miliarde de dolari în 2025, aproximativ o zecime din întreaga piață de tranzacții pe bază de blockchain.

CEO-ul CryptoMonday, Jonathan Merry, este de părere că această creștere anuală a pieței de NFT-uri va populariza treptat tehnologia și o va face mult mai adaptabilă la scară largă. „Datele de piață indică faptul că adoptarea cripto va crește cu 4,5% în timp ce adoptarea NFT-urilor va crește cu 1%. Acest procent relativ scăzut ar putea indica o nișă a tranzacțiilor pe bază de cripto pe termen lung”, este de părere CEO-ul.

Zeci de miliarde se plimbă prin industria cripto

Sectorul de criptomonede începe să fie adoptat la scară largă la nivel internațional. Activele digitale încep să fie căutate de din ce în ce mai mulți investitori, fie ei privați, fie fonduri de investiții sau fonduri mutuale. Nu sunt străine câștigurile impresionante realizate de fondurile de investiții pe baza a diferitelor tokenuri.

Un studiu relevant pentru a susține această teorie a fost realizat de Opimas, care susține că în 2021, pentru prima dată în istoria industriei de criptomonede, veniturile generate de tranzacții au depășit veniturile generate de tradingul tradițional cu 60%. Opimas estimează că exchange-urile de criptomonede au înregistrat venituri de aproximativ 24 miliarde de dolari în 2021, în creștere de la 3,4 miliarde în 2020, o majorare de 700%.

Conform estimărilor realizate de Opimas, cele mai mari exchange-uri de cripto, Binance și Coinbase, alături de platformele de NFT-uri OpenSea și Rarible, au câștigat câte 3 milioane de dolari zilnic în 2021. „Majoritatea criptomonedelor care au generat aceste venituri provin din foarte puține portofele electronice. Asta pentru că spațiul cripto este unul cu mize foarte mari și extrem de volatil”

Exchange-urile câștigă atât de mulți bani de pe urma taxelor pe care le percep, fie că e vorba de tranzacționare, listare a unei criptomonede, taxe de schimb al monedelor, etc.

Analiza CryptoMonday susține faptul că Statele Unite ale Americii vor rămâne cel mai important actor în piața cripto până în 2025 și că vor avea cel mai relevant rol în adoptarea la scară largă a tehnologiei NFT. Piața din SUA se va bucura de o creștere de la 20,4 miliarde de dolari în 2022 la 34,5 miliarde de dolari în 2025, de 168% în 4 ani. India și Japonia vor fi următoarele state care vor adopta la scară largă aceste tehnologii.

Analiza citată vede o creștere a pieței de cripto din India de la 2,6 miliarde de dolari în 2022 la 4,7 miliarde de dolari în 2025, iar în Japonia creșterea va fi de 186% în același interval de timp, cu venituri ale sectorului preconizate la 3,85 miliarde de dolari.