Infofinanciar > Lumea la zi > Amenințări din partea Rusiei! Armata de la Kremlin va ataca centralele de decizie din Ucraina, dacă rachetele din SUA ajung la ei în țară
Lumea la zi

Amenințări din partea Rusiei! Armata de la Kremlin va ataca centralele de decizie din Ucraina, dacă rachetele din SUA ajung la ei în țară

centrale nucleare

Ajutorul militar din partea Americii către Ucraina nu este bine primit de oficialii de la Kremlin. Aceștia susțin că dacă armele oferite ajung în Rusia, consecințele vor fi unele greu de suportat pentru întreaga lume.

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat într-un interviu exclusiv pentru postul arab Al Jazeera că, dacă rachetele Himars, pe care SUA se pregătesc să le livreze Ucrainei, ar lovi teritoriul Rusiei, Moscova nu ar avea de ales decât să riposteze lovind centre de decizie din Ucraina, cum ar fi Ministerul Apărării, Statul Major şi altele, conform Mediafax.

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care include sisteme de rachete HIMARS, cu rază de acțiune de până la aproape 80 de kilometri. Valoarea ajutorului se ridică la 700 de milioane de dolari, potrivit secretarului de stat Antony Blinken.

Pachetul importat de asistență militară

„Anunț astăzi un nou pachet important de asistență de securitate care să furnizeze ajuror critic armatei ucrainene. Acest pachet le va pune la dispoziție noi capacități și armament avansat, inclusiv rachete HIMARS cu muniție de luptă, pentru a-și apăra teritoriul de avansul Rusiei”, a declarat Joe Biden, potrivit unui comunicat transmis de Casa Albă. 

 Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat că Ucraina a asigurat Statele Unite că nu va folosi armamentul livrat de SUA „împotriva țintelor aflate pe teritoriul Rusiei”, scrie CNN.„Există o legătură puternică de încredere între Ucraina și Statele Unite, dar și cu aliații și partenerii noștri”, a declarat Antony Blinken la o conferință de presă comună cu seretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Însă cu toate acestea, Moscova cere Ucrainei să acceptă cererile ruseşti, pentru a salva vieţi, „Acceptarea de către Kiev a cererilor Moscovei poate salva vieţi şi teritorii în Ucraina”, a subliniat acelaşi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat Al Jazeera.