Infofinanciar > Lumea la zi > Dmitri Medvedev, reacție împotriva Occidentului! „Nu merge așa, nu suntem idioți”
Lumea la zi

Dmitri Medvedev, reacție împotriva Occidentului! „Nu merge așa, nu suntem idioți”

dimitri-medvedev-si-vladimir-putin sursa impact.ro
sursa impact.ro

Rusia nu rămâne indiferentă sancțiunilor primite din occident, țara „atacă” după cum știe mai bine cu blocarea aprovizionării de alimente. Este un gest de răzbunare pe care țara îl manifestă?

„Țara noastră este pregătită să își asume toate obligațiile. Așteptăm ajutorul partenerilor noștri comerciali. În caz contrar, nu are sens: pe de o parte ne pun sancțiuni nebunești și pe de altă parte ne cer sa asigurăm aprovizionarea cu alimente. Nu merge așa, nu suntem idioți”, a declarat public Medvedev.

Rusia și Ucraina asigura 30% din aprovizionarea cu alimente a planetei

Statele Unite și Rusia s-au declarat vinovate pentru înrăutățire situației de ciză de pe glob. Aceste distorsiuni ale alimentelor în întreaga lume, ajung să pună Washingtonul să solicite Moscovei deblocarea exporturilor de cereale ucrainene în porturile de la Marea Neagră.

„Nu mai blocați porturile Marii Negre! Permiteți libera circulație a navelor, trenurilor și camioanelor care transportă alimente în afara Ucrainei. Nu mai amenințați cu suspendarea exporturilor de alimente și îngrășăminte către țările care vă critică războiul de agresiune”, a declarat Antony Blinken. 

Denunţând dorinţa occidentală „de a face Rusia să îşi asume vina pentru toate problemele lumii”, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a respins în bloc acuzaţiile occidentale în ansamblu. Criza alimentară din lume există de mult timp, iar cauzele sale fundamentale provin dintr-o spirală inflaţionistă” alimentată de costurile în creştere ale asigurărilor, fluxurilor logistice dificile şi „speculaţiilor pe pieţele occidentale”, a spus diplomatul rus. 

Avertizările pentru Europa din Partea lui Dimitri Medvedev

Oficialul rus a avertizat Europa şi despre alte consecinţe posibile ale sancţiunilor occidentale împotriva ţării sale, sugerând că acestea ar putea provoca o hiperinflaţie pentru care „nu se va mai putea da vina pe ruşii cei răi”. Un alt rezultat ar putea fi o penurie de alimente de bază, a adăugat el. Medvedev a mai susţinut că refugiaţii ucraineni din Europa ar putea dezlănţui „un val de infracţiuni violente”. El a acuzat-o și pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că urmăreşte să provoace falimentul Rusiei, aceasta fiind, după părerea lui, „intenţia celor de la Bruxelles”