Infofinanciar > Lumea la zi > Americanii nu prea mai cred în Biden. Sancțiunile aplicate Rusiei umflă inflația în SUA?
Lumea la zi

Americanii nu prea mai cred în Biden. Sancțiunile aplicate Rusiei umflă inflația în SUA?

Joe biden sursă foto cnn.com
sursa: cnn.com

Poporul condus de Biden este din ce în ce mai îngrijorat de situația economică actuală din America. În consecință, oamenii încep să se întrebe dacă nu cumva sancțiunile impuse Rusiei afectează inflația în SUA. Un sondaj de opinie făcut de Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research trage un semnal de alarmă pentru eforturile Casei Albe de a menține ridicat sprijinul americanilor pentru cauza Kievului și pentru pedepsirea Moscovei.

Așadar, opinia americanilor legată de prioritizarea sancțiunilor în detrimentul economiei s-a modificat substanțial. După cum arată sondajul  AP-NORC, 51% dintre adulții americani spun acum că prioritatea numărul 1 ar trebui să fie limitarea daunelor aduse economiei Statelor Unite, în timp ce un număr mult mai mic, 45%, sunt de părere că importantă este sancționarea cât mai eficientă a Rusiei. În aprilie, aceste cifre au fost exact inverse, cu 51% dintre americani favorabili sancționării eficiente a Moscovei și 45% dintre ei ce vroiau prioritizarea economiei SUA. Însă, cu o lună înainte, în martie, la scurt timp după ce Rusia a atacat Ucraina, o majoritate clară a americanilor – 55% – a spus că prioritatea principala ar trebui să fie sancționarea cât mai eficient posibil a Rusiei din cauza atacului împotriva Ucrainei. Doar 42% și-au exprimat atunci susținerea pentru limitarea efectelor pentru economia americană. Majoritatea adulților americani continuă să fie în favoarea impunerii de sancțiuni Rusiei, interzicerii petrolului importat din federație și furnizării de arme Ucrainei. În plus, majoritatea adulților americani continuă să spună că SUA ar trebui să aibă un rol în războiul dintre Rusia și Ucraina: 32% afirmă că Statele Unite ar trebui să aibă un rol major în conflict, în timp ce 49% sunt de părere că America ar trebui să aibă un rol minor, conform G4Media.

39% dintre americani nu au încredere în deciziile pe care președintele le gândește

Există un sprijin relativ scăzut pentru trimiterea de fonduri direct în Ucraina. 44% dintre americani spun că sunt în favoarea trimiterii de fonduri, în timp ce 32% sunt împotrivă și 23% nu sunt nici pentru, nici împotrivă. Acest sondaj mai indică și faptul că doar 21% dintre americani spun că au „o mare încredere” în capacitatea președintelui Joe Biden de a gestiona situația din Ucraina; 39% afirmă că au „o oarecare încredere,” în timp ce 39% declară că nu au „aproape deloc” încredere în capacitățile liderului de la Casa Albă de a gestiona criza ucraineană.

O femeie de 33 de ani în urma sondajului a declarat că America se implica în situații în care nu ar trebui să se implice. „Uneori ne implicăm în lucruri în care cu adevărat nu ar trebui să ne implicăm, iar asta va înrăutăți lucrurile,” a spus Angelica Christensen, care locuiește în  Ithaca, New York. „Trebuie să ne concentrăm acum pe dezvoltarea economiei noastre.”

Finanțarea Ucrainei duce la sapă de lemn America

„Modul în care această administrație și acest Congres cheltuiesc bani – fără responsabilitate, transparență sau fără reduceri compensatorii – este greșit din punct de vedere moral și o nebunie din punct de vedere fiscal. Dorim ca guvernul Statelor Unite să sprijine poporul Ucrainei, să-l ajute să-i respingă pe ruși și să proiecteze puterea americană într-un mod care să trimită un semnal de putere și hotărâre Moscovei, Beijingului și celorlalți adversari ai noștri globali. Este greu însă de făcut asta atunci când liderii noștri de la Washington au înaintat propuneri care cheltuiesc miliarde de dolari pe care nu le avem pentru lucruri pe care poporul american nu le sprijină. Acest lucru este deosebit de important într-un moment în care Congresul nu a reușit să securizeze propria noastră graniță, dar este mult prea dispus să cheltuiască zeci de miliarde de dolari pentru a securiza granițele Ucrainei”, declară o mare parte din conservatorii americani, criticând ajutorul pe care Congresul de la Wahington l-a aprobat și Joe Biden l-a semnat. Ei susțin fondul este prea mare, că îi lipsește o strategie clară și că prioritizează interesele ucrainienilor în fața celor ale americanilor într-un moment economic-financiar dificil.