Infofinanciar > Lumea la zi > Agenții ruși sunt infiltrați în sectorul de apărare al Ucrainei! Declarații de la reprezentantul lui Volodimir Zelenski
Lumea la zi

Agenții ruși sunt infiltrați în sectorul de apărare al Ucrainei! Declarații de la reprezentantul lui Volodimir Zelenski

zelenski putin sursa foto maiasandu.md
sursa foto maiasandu.md

Rusia are agenți în sectorul apărării din Ucraina care transmit informații Moscovei și permit Rusiei să anticipeze mișcările ucrainene pe câmpul de luptă, a declarat joi reprezentantul președintelui Volodimir Zelenski în parlamentul ucrainean. Aceștia informează Moscova de posibilele acțiuni ale armatei ucrainene.

„Nu putem subestima inamicul”, a declarat Fedir Venislavskyi în cadrul unui briefing. „Principala lor direcție de informații are, din păcate, mulți agenți, inclusiv în sectorul nostru de apărare. Cred că ei înțeleg parțial următorii pași ai forțelor noastre armate pe care îi vom vedea în viitorul apropiat”, a declarat acesta, potrivit Mediafax.

Ucraina este pregătită să se apere

Venislavskyi nu a oferit mai multe detalii pe acest subiect, dar a continuat explicând că „mobilizarea rusă este un proces care va dura, nu o acțiune rapidă care va intra imediat în efect. Procedura de mobilizare necesită săptămâni. Nu exclud că acest lucru se va întâmpla, dar nu văd un alt pericol pentru țara noastră în asta”.

Fedir Venislavskyi, reprezentant al președintelui Volodmir Zelenski, a răspuns la întrebări vis-a-vis de acțiunile Rusiei. Acesta a declarat că decizia lui Putin nu a venit ca o surpriză pentru Ucraina și că ei se așteptau la un răspuns similar din partea inamicului, având în vedere câștigurile teritoriale obținute de ucraineni în ultima perioadă. De asemenea, el a susținut că cifra anunțată de autoritățile ruse, 300,000 de oameni, este o cifră greu de atins. „De unde va lua Rusia toți acești oameni?”

Venislavskyi susține că răspunsul militar al Ucrainei va fi pe măsură, și că aceștia nu vor opri avansul în ciuda amenințărilor președintelui rus.

Poporul rus reacționează

Mai mult, acesta susține că amenințarea nucleară a lui Putin, alături de mobilizarea parțială, va isca reacții negative în rândul populației ruse, așa cum se întâmplă deja în marile orașe, unde au loc proteste violente încă de noaptea trecută. Forțele de securitate au reținut miercuri peste 1.300 de persoane în Rusia, la proteste care denunțau mobilizarea, a anunțat un grup de apărare a drepturilor omului, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea, conform Reuters.

Declarațiile președintelui Vladimir Putin de ieri au creat o tensiune la nivelul întregii Europe.  Preşedintele rus a anunţat ieri mobilizarea a 300,000 de rezervişti pentru a lupta pe frontul din Ucraina, decizie ce a intrat în efect imediat. Totodată, președintele a anunțat că Rusia își va folosi întregul arsenal pentru a-și apăra teritoriul și suveranitatea de stat. Putin a amenințat că răspunsul Rusiei va fi pe măsură, mai ales dacă europenii continuă ceea acesta a numit un „șantaj nuclear”.