Lumea la zi

Discurs delirant la TV! Trebuia Putin să lanseze un atac nuclear la funeraliile Reginei?

Olga Skabeeva, Sursă foto: Championat
Sursă foto: Championat

Prezentatoarea televiziunii Rossia-1, Olga Skabeieva, a declarat, în cadrul unei emisiuni moderată de aceasta luni seară, că Moscova ar fi trebuit să lanseze un atac nuclear asupra Marii Britanii, chiar în ziua în care Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată. Skabeieva, cunoscută și sub titulatura de „Păpușa de fier” a lui Putin, a transmis că scopul acestei acțiuni militare ar fi vizat uciderea șefilor de stat și a demnitarilor de rang înalt din întreaga lume prezenți la funeralii.

Aceste declarații au fost rostite în cadrul unei discuții mai ample din emisiune, în care subiectul principal s-a axat asupra momentului în care Putin va utiliza armele nucleare asupra lumii „neprietenoase”. În cadrul aceleiași emisiuni, Andrei Guruliov, un comandant militar și membru al Dumei de Stat, a oferit mai multe detalii despre o eventuală bombardare a Ucrainei, a Germaniei, dar și a Marii Britanii.

Marea Britanie, „rădăcina tuturor relelor”

„Trebuie să trăim în continuare acolo, în Ucraina. Avem o mulțime de ținte. Ramstein (baza aeriană din Germania) este una bună, dar ar putea aștepta. De ce am bombarda Ucraina sau Germania când există Marea Britanie, rădăcina tuturor relelor?”, a precizat Guruliov. Comandantul a mai continuat, susținând că Marea Britanie ar putea fi transformată într-un „pustiu marțian” cu doar câteva rachete lansate de ruși.

„Când Marea Britanie va fi transformată într-un pustiu marțian, despre ce va fi articolul 5 al NATO (care prevede apărarea securității colective). Apărarea pustiului marțian? Nu va mai rămâne nimic acolo. O insulă de nezdruncinat va fi zguduită”, a mai spus Andrei Guruliov, scrie Libertatea.

Aceste declarații au fost completate de moderatoarea Olga Skabeieva, care a precizat că atacul asupra Marii Britanii trebuia lansat imediat, în aceeași zi în care liderii mondiali se aflau la înmormântarea Reginei. „Atunci ar fi trebuit să o facem astăzi, când cei mai importanți oameni au fost la înmormântare. Dumnezeu să mă ierte”, a completat Olga Skabeieva.

Discursul celor doi, pe aceeași linie cu cel al lui Putin

La două zile de la aceste afirmații, Vladimir Putin a lansat și el mai multe amenințări la adresa Occidentului, într-un discurs ținut miercuri dimineață. Liderul de la Kremlin a declarat că țara sa este supusă unui „șantaj nuclear”, iar Rusia va reacționa.

„Înalți oficiali din state membre NATO spun că există posibilitatea, permisibilitatea, de a folosi arme nucleare împotriva Rusiei. Le reamintesc celor care permit astfel de declarații că și țara noastră are arme de distrugere în masă, unele chiar mai moderne decât cele ale NATO. Și dacă există o amenințare asupra integrității teritoriale a țării noastre și pentru protejarea cetățenilor noștri, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Și nu e o cacealma. Rușii pot fi siguri că integritatea teritorială, libertatea și independența noastră vor fi sigure. Subliniez, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție!”, a susținut Vladimir Putin.

„Cei care ne șantajează cu arme nucleare, să știe că lucrurile se pot întoarce împotriva lor”, a mai amenințat liderul de la Moscova.