Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski apare pe front în Donețk! Pușcașii marini ucraineni au fost premiați de președinte
Lumea la zi

Zelenski apare pe front în Donețk! Pușcașii marini ucraineni au fost premiați de președinte

zelenski-viziteaza-frontul-din-Bahmut-Sursă foto: CNN
Sursă foto: CNN

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat trupele de infanterie navală de pe linia frontului pentru a marca Ziua pușcașilor marini ucraineni. Canalul Telegram al lui Zelenski a raportat acest lucru pe 23 mai. „Pregătiți pentru operațiuni pe uscat, pe mare și în aer, pușcașii marini ucraineni îndeplinesc cu succes sarcini complexe. Ei sunt motivați, puternici și curajoși. Inamicul simte puterea războinicilor noștri. Vă mulțumim că ne apărați patria!”, a declarat președinția. 

Ziua pușcașilor marini ucraineni este comemorată în Ucraina ca sărbătoare națională din 2014, data de 23 mai fiind stabilită în 2018. Președintele Volodimir Zelenski a vizitat marți trupele ucrainene de pe linia frontului din regiunea estică Donețk, unde forțele rusești și-au concentrat eforturile pentru a cuceri teritorii. 

Pușcașii marini au fost responsabili 

 „La întoarcerea dintr-o vizită în străinătate, președintele Volodimir Zelenski a vizitat linia frontului ale forțelor armate ucrainene în linia de apărare Vugledar-Maryinka din regiunea Donețk”, a precizat președinția într-un comunicat. Trupele ucrainene au ținut în loc forțele rusești în jurul Vugledar în timpul ofensivei de iarnă a Moscovei, care a adus Kremlinului doar câștiguri limitate în regiunea Donețk, marcată de lupte. Președinția a precizat că Zelenski s-a întâlnit cu înalți oficiali responsabili de forțele terestre de-a lungul acelei secțiuni a liniei frontului și a înmânat, de asemenea, premii. 

„În fiecare zi pe câmpul de luptă, pușcașii marini ucraineni demonstrează că sunt o forță puternică care distruge inamicul, eliberează pământul ucrainean și îndeplinește cele mai dificile sarcini în cele mai dificile condiții”, a declarat Zelensky. „Și avem nevoie de mai mulți din această forță. Așadar, începând de astăzi, creștem semnificativ potențialul pușcașilor marini și creăm un corp de pușcași marini”, a mai spus Zelenski. 

Zelenski a precizat că vor fi formate noi brigăzi, care vor fi dotate cu echipamente și arme moderne, potrivit comunicatului. „O zi specială. O zi specială pentru toți cetățenii ucraineni. O zi specială pentru curajul, rezistența și puterea pușcașilor noștri ucraineni.  

Ucraina mulțumește luptătorilor de pe fronturi 

Astăzi am onoarea de a anunța că s-a luat decizia de a crește semnificativ potențialul pușcașilor marini ucraineni – de a crea Corpul pușcașilor marini. Statul va face totul pentru a dezvolta o ramură importantă și puternică a trupelor. Pentru a dota infanteria noastră cu arme și echipamente moderne și pentru a crea noi brigăzi ale pușcașilor marini ucraineni.  

Mulțumesc fiecărui războinic pentru că a adus mai aproape cea mai importantă pagină a țării noastre. Aceasta este pagina victoriei juste a Ucrainei. Glorie vouă – tuturor pușcașilor marini din Ucraina!”, a scris Zelenski în cea mai recenta postare a sa publicată de Facebook. 

Șeful statului ucrainean a realizat cinci postări referitoare la sărbătoarea națională de Ziua pușcașilor marini ucraineni. Postările aveau multiple fotografii și cuvinte de laudă la adresa luptătorilor din marină, potrivit Barrons.

„Apărătorii noștri. Zona de front în linia de apărare Vuhledar – Maryinka. Astăzi mă aflu aici pentru a-i felicita pe luptătorii noștri cu ocazia Zilei pușcașilor marini ai Forțelor Navale Militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Glorie tuturor celor care apără Ucraina!”, a menționat președintele Volodmir Zelenski în una dintre postările realizate pe data de 23 mai.