Infofinanciar > Lumea la zi > Kievul este în alertă maximă. Rușii pregătesc un atac masiv în Ucraina
Lumea la zi

Kievul este în alertă maximă. Rușii pregătesc un atac masiv în Ucraina

Kievul este în alertă maximă. Rușii pregătesc un atac masiv în Ucraina
FOTO: alephnews.ro

Vladimir Putin a anunțat în cursul zilei de astăzi că Ucraina va fi lovită de forțele ruse din toate părțile, în aceste condiții, autoritățile de la Kiev sunt în alertă și s-au mobilizat pentru a ține piept agresorului.

Serviciul de informații ucrainean a supravegheat mișcările Federației Ruse din Marea Neagră,  și se pare că Moscova a trimis în regiune noi transportoare de rachete. Mobilizări de dispozitive au fost observate și în Marea Azov unde, serviciile ucrainene au remarcat o activitate sporită a aviației tactice ruse în direcția estică.

Rusia a trimis în Marea Neagră noi transportoare de rachete

În tot acest timp,  se dau lupte grele pe frontul din jurul orașului Bahmut, mercenarii Wagner încă nu au reușit să pună stăpânire pe orașul Bahmut. Evgheni Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner a recunoscut că soldații ucraineni luptă cu toate forțele pentru a-și apăra fiecare centimetrul de pământ, în aceste condiții pierderile suferite de gruparea sunt însemnate.

Comandantul suprem al Armatei, Volodimir Zelenski, a precizat că trupele sale au reușit în mai puțin de o săptămână să elimine peste 1100 de soldați inamici. Kievul estimează că Federația Rusă a pierdut peste 160.000 de militari de la începutul „Operațiunii Speciale de Eliberare”. Din păcate, părțile implicate în conflictul din Ucraina nu caută abordarea unei soluții diplomatice. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că în momentul actual pacea este un cuvânt străin pentru cancelaria prezidențială a Moscovei.

„Pentru noi, prioritatea absolută continuă să fie, și va rămâne întotdeauna, atingerea obiectivelor stabilite. Acum, acestea pot fi atinse doar prin mijloace militare”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Vladimir Putin s-ar putea deplasa în regiunea anexată ilegal în 2014, Crimeea pentru a sărbători nouă ani de când peninsula a fost ocupată de Moscova.

Volodimir Zelenski: „Sunt recunoscător fiecăruia dintre cei care se află acum în luptă….”

Viitorul Ucrainei depinde de rezultatul bătăliei care se desfășoară în jurul orașului Bahmut și a altor localități cheie din estul țării, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Președintele ucrainean a declarat într-o alocuțiune video la sfârșitul zilei de luni că viitorul Ucrainei se bazează pe distrugerea forțelor rusești care atacă Bahmut și alte zone devastate de război din regiunea Donetsk din estul țării.

„Este foarte greu în est, foarte dureros. Trebuie să distrugem puterea militară a inamicului și o vom face”, a declarat Zelenski. „Bilohorivka și Marinka, Avdiivka și Bahmut, Vuhledar și Kamyanka”, a spus Zelenski, numind principalele câmpuri de luptă la care a adăugat că „toate celelalte locuri unde se decide viitorul nostru. Unde se luptă pentru viitorul nostru, viitorul tuturor ucrainenilor”.

„Sunt recunoscător fiecăruia dintre cei care se află acum în luptă…. tuturor celor care nu îi dezamăgesc niciodată pe cei care sunt alături de ei pe linia frontului.” Rusia a declarat că pierdera Bahmut-ului deschide calea spre obținerea controlului asupra întregii regiuni Donețk, un obiectiv de război central pentru Moscova, potrivit aljazeera.com.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.