Infofinanciar > Lumea la zi > Wizz Air a suspendat oficial toate zborurile către și dinspre Chișinău! Ce se întâmplă cu biletele clienților deja achitate
Lumea la zi

Wizz Air a suspendat oficial toate zborurile către și dinspre Chișinău! Ce se întâmplă cu biletele clienților deja achitate

Wizz Air Sursa foto Wall-Street.ro
Sursa foto Wall-Street.ro

Compania aeriană Wizz Air a suspendat de astăzi, 14 martie, toate zborurile către și dinspre Chișinău, din cauza situației politice tensionante din Republica Moldova. 

Problemele de securitate din Republica Moldova au împins compania aeriană Wizz Air să suspende de astăzi încolo orice zbor cu destinația capitalei Chișinău. Compania a anunțat că siguranța echipajului său și al pasagerilor este la risc în Republica Moldova, după ce țara s-a confruntat de la începutul acestui an cu probleme de securitate și o amenințare rusească, inclusiv un risc ridicat de lovitură de stat. 

Spațiul aerial moldovenesc este nesigur 

Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se precizează într-un anunț al companiei aeriene. 

Cu scopul de a sprijini pasagerii din Chișinău, Wizz Air a mai anunțat că va suplimenta zborurile din Iași, cel mai apropiat oraș cu aeroport de Republica Moldova. În același timp, compania Wizz Air a precizat că va lansa o nouă rută de zbor Iași – Berlin și va crește frecvența zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași. 

Din păcate, există și rute care vor fi spuspendate, fără o alternativă directă de înlocuire. Este vorba de rutele de zbor Chișinău – Budapesta și Chișinău – Praga. Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air. 

Ce se întâmplă cu zborurile moldovenilor deja rezervate 

Clienții afectați de întreruperea subită a companiei aeriene, care și-au rezervat din trecut zboruri din următoarele zile sau săptămâni, călătorii acum suspendate, vor fi recompensați de Wizz Air. Clienții vor fi notificați prin e-mail de suspendarea biletelor deja achiziționate și vor putea opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, cu o destinație din apropierea Chișinăului (cum ar fi aeroportul din Iași, a căror rute alternative am precizat mai sus). De asemenea, clienții au posibilitatea de a fi rambursați 120% din tariful plătit inițial sub formă de credit pentru rezervarea unui bilet în viitor sau opțiunea de a primi suma achitată înapoi, în totalitate. 

„Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, mai precizează compania, citată de Economica.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.