Infofinanciar > Info > WhatsApp va introduce o nouă funcție pentru utilizatorii iOS! Textul dintr-o imagine va putea fi copiat
Info

WhatsApp va introduce o nouă funcție pentru utilizatorii iOS! Textul dintr-o imagine va putea fi copiat

whatsapp, Sursă foto: dreamstime
whatsapp, sursa foto dreamstime

Atunci când utilizatorii deschid o imagine care conține text, vor vedea un nou buton care le va permite să copieze textul din imagine. Din motive de confidențialitate, această schimbare nu este compatibilă cu vizualizarea imaginilor trimise folosind funcția de afișare unică. Luna trecută, s-a raportat că platforma de mesagerie lansa un instrument de creare de autocolante pe iOS, care le permite utilizatorilor să transforme imaginile în autocolante.

Platforma de mesagerie WhatsApp, deținută de Meta, lansează pe scară largă funcția „Text detection”, adică de detectare a textului din fotografii, pe iOS, care le permite utilizatorilor să extragă text direct dintr-o imagine.

Compania lansează această funcție pentru toată lumea după instalarea celei mai recente actualizări WhatsApp pentru iOS 23.5.77, relatează WABetaInfo.

WhatsApp va permite utilizatorilor să extragă text din imagini

Atunci când utilizatorii deschid o imagine care conține text, vor vedea un nou buton care le va permite să copieze textul din imagine. Din motive de confidențialitate, această funcție nu este compatibilă cu vizualizarea imaginilor folosind funcția „doar o dată”.

Luna trecută, s-a raportat că platforma de mesagerie lansa un instrument de creare de autocolante pe iOS, care le permite utilizatorilor să convertească imaginile în autocolante.

Raportul mai adaugă: „După cum am explicat în articol atunci când funcția a fost lansată pentru beta testeri, această funcție este disponibilă doar pe iOS 16, deoarece WhatsApp utilizează API-urile iOS 16 pentru a detecta textul din imagini. În plus, această funcție nu este compatibilă cu vizualizarea imaginilor cu afișare unică pentru un plus de confidențialitate”.

La începutul acestei săptămâni, WhatsApp lansa pe scară largă funcția „actualizări vocale de stare” pe iOS, cu ajutorul căreia utilizatorii pot înregistra o notă vocală și o pot partaja prin intermediul funcției Status.

Noi funcții introduse în aplicația WhatsApp

Timpul maxim de înregistrare pentru o notă vocală este de 30 de secunde, iar utilizatorii pot, de asemenea, să transmită note vocale din chat-urile lor către status.

În plus, se pare că WhatsApp va lansa o nouă funcție numită „aprobă noi participanți” în setările de grup pentru unii testeri beta pe Android și iOS. Cu această funcție, administratorii de grup vor putea gestiona modul în care funcționează aprobarea noilor membri în grupurile lor, conform WABetaInfo.

Potrivit raportului, funcția ar putea oferi un control mai mare asupra celor care se alătură grupului – prin activarea opțiunii de aprobare a noilor participanți, administratorii de grup vor putea acum să aprobe sau să respingă noii participanți atunci când aceștia se alătură grupului, chiar dacă au folosit un link de invitație la grup.