Infofinanciar > Info > Vremea se schimbă radical în toată țara! Se întorc ninsorile și ploile. Care sunt regiunile cele mai afectate
Info

Vremea se schimbă radical în toată țara! Se întorc ninsorile și ploile. Care sunt regiunile cele mai afectate

Ninsori
Sursă foto: Businessmagazin

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vânt care anunță venirea unei perioade mult mai mohorâte în România. Se pare că în următoarele zile ne așteaptă ploi, lapoviță, ninsori, condiții meteo mult mai grele în general în toată țara.

Începând de miercuri, de la ora 18:00, ANM a transmis că va începe o alertă de cod galben de vânt puternic în cinci județe din țară. Începând cu ziua de miercuri ora 16:00 până joi în jurul orei 20:00 precipitațiile se vor extinde treptat din vestul țării și vor ajunge să cuprinde o mare parte din România. În regiuni precum Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei oamenii vor întâlni lapoviță și ninsori, a anunțat ANM.

Prognoza meteo joi, 16 martie

„La noapte, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii şi pe arii restrânse în rest. Vor fi ploi, iar în zona de deal din Crişana şi Banat şi local în Maramureş, Transilvania şi nord-vestul Moldovei se vor semnala şi ninsori sau lapoviţã.

La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali. Pe alocuri, cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Vântul va avea intensificãri, local şi temporar în regiunile vestice, iar mai ales spre dimineaţã şi în cele estice, precum şi pe crestele montane, cu rafale de peste 50…60 km/h şi doar izolat în rest. Temperaturile minime se vor situa între -2 şi 7 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie, conform RomâniaTV.

Vremea în București

Vremea din București va fi mult mai noroasă și spre finalul nopții vor fi condiții favorabile ploii. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura minimă va fi de 3 – 5 grade.

„Vremea se va rãci accentuat, astfel încât în mare parte din ţarã valorile termice, în special cele diurne, se vor situa uşor sub mediile multianuale. Ziua, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii sub formã de ploaie pe arii relativ extinse în sud şi sud-est, mixte în centru, nord-est şi în zona de deal din vest.

La munte vor predomina ninsorile, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp îndeosebi în extremitatea de sud-est şi la munte. Din orele serii cerul se va degaja treptat în vest, nord şi parţial în centru, iar în rest vor mai fi înnorãri, însã precipitaţiile vor fi în restrângere ca arie.

Vântul va prezenta intensificãri temporare în regiunile estice, sud-estice şi la munte, iar pe parcursul zilei şi în cele vestice şi pe arii mai restrânse în rest, cu rafale în general de peste 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 10 grade, iar cele minime în general între -7 şi 4 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã, pe alocuri, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar izolat se va forma ceaţã”, informează România TV.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.