Infofinanciar > Info > Vrea să îl vadă falimentat pe Țiriac! Mesajul adresat de Codin Maticiuc pentru întreaga populație
Info

Vrea să îl vadă falimentat pe Țiriac! Mesajul adresat de Codin Maticiuc pentru întreaga populație

ion-tiriac-sursa-foto-antena3.ro
Sursă foto: antena3.ro

 Codin Maticiuc, miliardarul care a reușit să ducă mai departe o fundație moștenită de la părinți, ajută copii orfani din România și, de asemenea, renovează spitalele publice aducându-le la standardele cele mai noi, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente moderne. Împreună cu Ion Ion Țiriac, în luna iunie au pus la cale un act de caritate demn de respect. Aceste nume foarte puternice din România își doresc să renoveze o secție de pediatrie din țară.

Anunțul a fost făcut public, în stilul propriu de umor, de Codin Maticiuc printr-o postare pe pagina personală de Facebook. Acesta cere oamenilor care îl urmăresc să îl ajute să să îl facă pe Țiriac „mai sărac decât este”. În urma unei conversații între cei doi, Țiriac Junior îi propune lui Codin ca tot ce strânge din sms-uri de la oameni toată luna iunie, fundația Țiriac să dubleze suma și să o doneze pentru renovarea unei secții de pediatrie. Precizând că dacă merge bine, actul de caritate se va repeta.

„În concluzie, ajutați-ma să-l fac pe domnul Țiriac puțin mai sărac decât este printr-un simplu sms cu textul „FACEM” la 8845. Pentru fiecare sms dat astăzi voi donați doi euro și familia Țiriac mai pune 2. Ține toată luna iunie treaba asta și dacă avem rezultate fundația Țiriac își reînnoiește curând oferta. Ajutați-mă să renovez secții pediatrice pe banii lui Țiriac. Pe el nu-l deranjează!” se găsește în postarea de pe Facebook

Fundația Metropolis și familia Maticiuc

Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor individuale verificate. 

Fundația Filantropică Metropolis este o organizație neguvernamentală, non-profit, cu personalitate juridică română, înființată pe data de 16 februarie 2007. Fundația are ca scop protecția copiilor separați de familie și integrarea lor în societate. Începând cu anul 2020, Fundația își asumă un nou obiectiv ambițios prin renovarea spitalelor publice.

Ion Țiriac sursă foto: facebook.com

Ion Țiriac sursă foto: facebook.com

În proiectele sale, Fundația Filantropică Metropolis lucrează în principal cu copiii și tinerii care provin din familii dezorganizate sau cu o situație socio-materială precară, familii fără locuință, familii în care părinții au probleme relaționale cauzate de divorț, alcoolism, lipsa unui loc de muncă sau probleme medicale.

Până în 2000, activitatea fundației se defășura în Sectorul 2 din București: într-o casă mică, în care erau ajutați doar 3 copii.

Din 2000, fundația se mută într-o casă mai mare, în Sectorul 6, extinzându-și activitatea și ocupându-se de mai mulți copii. La scurt timp după începerea proiectului, familia Maticiuc începe să se implice ca sponsor. Motivată de dăruirea celor din fundație, familia Maticiuc începe să construiască din fonduri proprii centrul Acasă, întreprindere care durează 2 ani și se finalizează cu inaugurarea acestuia pe 21 decembrie 2004. Din  2005, FICR se confruntă cu o criză financiară, iar familia Maticiuc începe să se implice tot mai mult și mai activ în susținerea materială și financiară a fundatiei. Începând cu anul 2008, susținerea copiilor defavorizați devine obiectivul cel mai important pentru ei și, o dată cu deschiderea Fundației Metropolis l (2007), familia Maticiuc preia toate cheltuielile FICR (din septembrie 2008).